SFF Новини

23Mar2020
web4n.png

ПРЕДСТАВИ СИ

Един от големите приятели на София Филм Фест, знаменитият британски режисьор Тони Палмър, отправи лично послание към фестивала, София и България. В този виртуален брой ще научите повече за още двама членове на Международното жури: американският продуцент Джим Старк и мексиканският продуцент Николас Селис. Сред филмите на деня са участващия в Международния конкурс „18% сиво“ на Виктор Чучков-син, режисьорският дебют на успешния актьор Иван Юруков „До последния каприз“, немско-българската копродукция „Кръвта на пеликана“ на режисьорката Катрин Гебе. Даваме думата за важно послание и на Стефан Командарев, припомняме визитата на Тони Палмър в София през 2017 година.

21Mar2020
web3n.png

ПРЕДСТАВИ СИ

Световноизвестният режисьор Вим Вендерс изпрати специално видеообръщение, озаглавено "Съобщение до Кита и СОФИЯ!" В настоящия дневник ще представим двама от пет-членното Международно жури за първи и втори филми на 24-тия СФФ: британският режисьор Питър Уебър и българската актриса Ирмена Чичикова. Третият фестивален ден има един главен герой - Анри Кулев. Сред филмите, които ви представяме, са участващият в Международния конкурс „Как да имитираш война“ на Рудолф Херцог, носителят на наградата ЛУКС на Европейския парламент и част от Балканския конкурс, „Господ съществува, името й е Петруния“ на Теона Митевска, и премиерният за София български филм „Пътуващо кино“ на Илия Костов.

20Mar2020
web2n.png

ПРЕДСТАВИ СИ

В петък, 20.03.2020, в програмата на 24-ия София Филм Фест, големият акцент трябваше да бъде Церемонията по връчване наградите на фестивала. Ще я бъде някой ден. Вместо това в днешния втори брой на специалното онлайн издание на СФФ ще научите повече за два филма, които са акценти на втория ден на фестивала: възстановената дигитално трета част на един от най-значимите български филми въобще – „Мера споредъ мера“ на режисьора Георги Дюлгеров. Другият филм на деня е „Върба“ на номинирания за Оскар македонски режисьор Милчо Манчевски.

18Mar2020
web1n.png

ПРЕДСТАВИ СИ

Всеки ден, започвайки от днес, четвъртък, първа седмица на СФФ, ще представяме филми или филм от програмата на фестивала, ще си припомняме какво се е случило на фестивала на същия ден преди години, ще споделим с вас поздрав от приятел на СФФ, ще ви поздравим от своя страна с музикален клип. Ще се опитаме да ви развълнуваме, развеселим, да пътуваме чрез киното тук, там и навсякъде.

20Mar2020
Kita_korica_sm.JPG

"Играя за победата, не за играта" - интервю на Стефан Китанов в сп. "Икономист"

Стефан Китанов, директор и създател на Международния филмов фестивал София Филм Фест пред Виолета Цветкова, за предстоящия филмов форум и наложителното му отлагане, свързано с ограничителните мерки срещу разпространение на коронавирус COVID-19 в България. Публикувано в сп. "Икономист" на 13 март 2020 година.

05Feb2020
Peppermint-Frappe2.jpg

ЕВРОПЕЙСКО КИНО ЗА УЧАЩИ в очакване на 24-тия София Филм Фест през март 2020

„ЕВРОПЕЙСКО КИНО ЗА УЧАЩИ“ е дискусионна програма в Дома на киното, която предоставя възможност на ученици и студенти да гледат и анализират ключови творби на европейското и независимото кино през цялата учебна година.

25Jan2020
About-Endlessness5.jpg

„За безкрайността“ със „Сребърен лъв“ за режисура от Венеция 2019 ще зарадва феновете на Рой Андершон и шведското кино на 24-тия София Филм Фест

Рой Андершон притежава специфичен авторски подход. Преди четири години неговият „Гълъб, кацнал на клон, размишлява за битието” получи най-голямата награда на Венецианския филмов фестивал „Златен лъв”, а през 2019 най-новата му творба „За безкрайността” („About Endlessness“) също беше удостоена с признанието на киноспециалистите и със специалния „Сребърен лъв“ – приза за режисура, отново във Венеция

showing more

Този сайт използва бисквитки. Ако продължите с Вашето посещението в този сайт, Вие се съгласявате с нашата политика за поверителност.

Политика за поверителност