12
Oct
2018

14 октомври ~ ДЕН на Европейското Арт Кино ~

Специална програма в Дома на киното, посветена на ДЕНЯ на ЕВРОПЕЙСКОТО АРТ КИНО!

Не пропускайте прожекциите на европейски филми, включени в международната инициатива на Europa Cinemas
CICAE - Art Cinema, с подкрепата на Creative Europe!!!

We invite YOU to the CinemaHouse on SUNDAY ~ 14 OCTOBER ~ to see FOUR special European films, included in the programme of EuropeanArtCinemaDay2018, ArtCinemaDay

12:00 - Мария и Калас / MARIA BY CALLAS >>> tickets >>> https://goo.gl/KsqzSZ
14:15 - Слънцето в нас / UN BEAU SOLEIL INTÉRIEUR >>> tickets >>> https://goo.gl/7jd2cT
18:30 - На плажа Чезъл / ON CHESIL BEACH (CineLibri programme) >>> tickets >>> https://goo.gl/ngEHP2
20:45 - Мястото / THE PLACE >>> tickets >>> https://goo.gl/A3F4Bt

~ ~ ~ Мария и Калас / MARIA BY CALLAS ~ ~ ~
Филмът е портрет на изпълнителката, която в търсене на съвършенството се превърна в световна икона, на една страстна жена с изключителна съдба. Това е историята на един забележителен живот, разказан от първо лице. Калас хвърля светлина върху Мария, разкривайки оперната дива колкото буйна, толкова и уязвима - момент на интимност с легендарна фигура, изпълнен с цялата емоция, изразена от нейния уникален глас.

~ ~ ~ Слънцето в нас / UN BEAU SOLEIL INTÉRIEUR ~ ~ ~ 
Изабел (Жулиет Бинош) е художничка, наскоро разведена майка, която живее в Париж. Бившият ѝ съпруг постоянно и напразно се опитва да поднови отношенията им, но Изабел търси смислената и най-сетне истинската любов.

~ ~ ~ На плажа Чезъл / ON CHESIL BEACH ~ ~ ~
Базиран на най-продавания роман на големия британски писател Иън Макюън, филмът ни връща в Англия през 1962 година. Романтичната идилия на млада двойка се сблъсква с представите за сексуална свобода и натиска на обществените порядки, а това превръща първата им брачна нощ в дискомфортно и почти съдбовно преживяване.

~ ~ ~ Мястото / THE PLACE ~ ~ ~
Тайнствен мъж седи на масата в дъното на един бар, наречен „Мястото“. Той е винаги там, ден и нощ, готов да сбъдне желанията на посетителите, които идват при него. В замяна те трябва да изпълнят особени задачи, които той им възлага. Но колко далеч ще стигнат, за да получат това, което искат? Готови ли са да платят цената за своите желания?

Събитието във Facebook

Трейлър