29
Jun
2020

#24SofiaIFF * SUMMER * Акцентите ДНЕС * 29.06.2020

#24SofiaIFF * #Summer >>> какво да гледате на 29 юни 2020 (понеделник)


Днес публиката в София има уникален и единствен #ШАНС да види филма, удостоен с ГОЛЯМАТА НАГРАДА за международна драма на филмовия фестивал в СЪНДАНС 2020!
Това е „Ялда, нощ за прошка“ на иранския режисьор Масуд Бакши, заснет от българския оператор Юлиан Атанасов!

Копродукцията между Иран, Франция, Германия, Швейцария и Люксембург разказва за премеждията на една млада жена, обвинена в убийството на собствения си съпруг.
След произнасянето на смъртната присъда, в нощта за прошка, властите я включват на живо в телевизионно предаване, за да може единственото дете на съпруга й да прости нейното престъпление, но се случват неочаквани събития и двете жени са поставени пред сериозен избор...

Не пропускайте единствената прожекция на „Ялда, нощ за прошка“ в програмата на #24SofiaIFFSummer >> днес от 18:00 часа в Дома на киното!

БИЛЕТИ >>> https://bit.ly/2YFLrax

* * *
От 20:30 часа в Дома на киното представяме пет филма от 13-те селектирани заглавия в Конкурса за български късометражен филм на 24-тия София Филм Фест.

Селекционната комисия в състав Катерина Ламбринова (киновед), Станислав Тодоров-Роги (режисьор) и Пенчо Кунчев (режисьорът, носител на
Наградата Jameson за най-добър български късометражен филм за 2019 година) избраха 13 филма, които ще се състезават за наградата през 2020 година.
Тя е на стойност 9 500 евро (1 500 евро парична премия и 8 000 евро в постпродукционни услуги, и е осигурена от "Доли Медия Студио", като се връчва на режисьора на филма-победител.

Днес в Дома на киното ще бъдат представени:
„Майка“, режисьор Ивайло Минов
„Тупик“, режисьор Олга Колева
„Да се срещнем вчера“, режисьор Ива Токмакчиева
„Нина“, режисьор Христо Симеонов
„Motherland“, режисьор Кристина Спасовска.

БИЛЕТИ >>> https://bit.ly/2BKgTLG

* * *
Гледайте на територията на цяла България близо 90 фестивални филма

ОНЛАЙН ТУК >>> online.siff.bg

Днес ви представяме китайския филм „Прати ме в облаците“ на Конкон Тен - филмът може да бъде гледан само ОНЛАЙН. След като се разболява от рак на яйчниците, безкомпромисната журналистка Нан Шен решава бързо да натрупа състояние и да се отдаде на бурен секс, преди скъпата операция да притъпи сетивата ѝ. За да напише биографията на известен бизнесмен, тя се оттегля в мъглива планина, където като на сън ще преживее поредица от неочаквани случки... Не пропускайте >>> само до 19 юли!

* * *

В нашата специална рубрика „Интервю без автограф“ >>> ОНЛАЙН <<< 
може да проследите разговора с Масуд БАКШИ за неговия филм „Ялда, нощ за прошка“ >>> в МРЕЖАТА ТУК.

* * *

София Филм Фест се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програма Творческа Европа MEDIA на ЕС, национални и чуждестранни културни институти, спонсори, партньори и приятели.

София Филм Фест е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.