28
Sep
2016

ARTE представя ПЪРВОТО издание на ARTE EUROPEAN ONLINE FILM FESTIVAL - Free tickets

ARTEKINO FESTIVAL

ARTE и платформата Festival Scope представят новия ОНЛАЙН филмов фестивал ArteKino Festival, чиято цел е киномани от цяла Европа да получат възможност за среща с най-оригиналните и вълнуващи европейски продукции през годината.

ArteKino Festival предлага 50 000 безплатни билети на зрителите от 44 европейски държави; могат да бъдат гледани 10 филма онлайн в продължение на 10 дни.

От 30 септември до 9 октомври филмите ще бъдат на разположение на сайта artekinofestival.com с възможност за избор на четири езика - френски, немски, английски и испански. След всеки изгледан филм, зрителите са поканени да гласуват с оценки от 1 до 5.

Nespresso наградата на зрителите ще предостави приз в размер на 50 000 евро на филма, спечелил най-много гласове, като наградата се дава в подкрепа на промоцията на избраната творба в нови територии.

Селекцията на ArteKino Festival включва игрални, анимационни и документални филми и е представителна за филмовите тенденции в Европа. Филмите са представяни, а някои от тях - награждавани на престижни международни фестивали - Сънданс, Ротердам, Кан, Локарно, Венеция, Анеси... Чрез представянето им ОНЛАЙН творбите имат шанс да се срещнат с европейската публика, която е нетърпелива за нови открития.

ЕТО И ФИЛМИТЕ

LOST AND BEAUTIFUL, режисьор Pietro Marcello (Италия)
SAFARI, режисьор Ulrich Seidl (Австрия)
HAPPY TIMES WILL COME SOON, режисьор Alessandro Comodin (Италия)
WILD, режисьор Nicolette Krebitz (Германия)
THE DEATH OF LOUIS XIV, режисьор Albert Serra (Испания)
JOHN FROM, режисьор João Nicolau (Португалия)
THE GIRL WITHOUT HANDS, режисьор Sébastien Laudenbach (Франция)
SUNTAN, режисьор Argyris Papadimitropoulos (Гърция)
FATIMA, режисьор Philippe Faucon (Франция)

Единственото ограничение за територията на България е за филма A GOOD WIFE, режисьор Mirjana Karanović (Сърбия)

artekinofestival.com