05
Mar
2022

ДАЙТЕ ШАНС НА МИРА!

Международният филмов фестивал София Филм Фест изразява своята солидарност с украинския народ и нашите колеги от украинската филмова индустрия. Мислите и сърцата ни са с вас, приятели!

Категорично се противопоставяме на нарушенията на международното право от страна на Русия и военните действия, целящи промяна на териториалната цялост и суверенитета на независима европейска държава.

Подкрепяме апела на Европейската филмова академия, както и позицията на българското правителство, парламент, Европейския съюз и общото събрание на ООН за осъждане и незабавното спиране на военните действия и изтегляне на руската армия от Украйна.

Подкрепяме протеста на всички руски хора на изкуството и интелектуалци, които се противопоставят на политиката на своето правителство.

С вас сме, Олег Сенцов и Валентин Васянович!

Олег Сенцов e режисьор на филма „Носорог“, част от програмата на 26-ия София Филм Фест, и член на международното жури на фестивала. Вместо да е в София той се сражава, защитавайки близките си, града и държавата си. Споделяме неговото отворено писмо и безапелационно видео от фронта.

Режисьорът Валентин Васянович участва във фестивала с филма си „Отражение“.

Сега, повече от всякога в нашия 21-ви век, имаме нужда от призива на Джон Ленън - GIVE PEACE A CHANCE! (Дайте шанс на мира!)

Екипът на София Филм Фест