12
Jul
2017

Дебютният игрален филм на Илиан Метев "3/4", представен като проект на София Мийтингс - със световна премиера в Локарно

Най-новият, дебютен игрален филм на Илиан Метев беше представен преди три месеца като проект в развитие на копродукционния пазар София Мийтингс, чиито основен партньор е Nu Boyana film studios и се реализира с подкрепата на Creative Europe, ИА "Национален Филмов Център" и Столичната община.

Филмът е озаглавен „3/4“ и неговата световна премиера ще бъде в програмата на Международния филмов фестивал в Локарно, където е селектиран за участие в конкурса CONCORSO CINEASTI DEL PRESENTE / КОНКУРС НА РЕЖИСЬОРИТЕ НА НАСТОЯЩЕТО. „3/4“ ще се очаква с особено внимание от международното жури на престижния филмов форум, особено след като българска кинотворба - "Безбог" на Ралица Петрова, спечели най-голямата награда "Златен Леопард" през 2016 година. 70-тия МФФ Локарно ще се състои от 2 до 12 август 2017.

Сценарият на „3/4“ е дело на самия Илиян и Бетина Ип. Един млад пианист се опитва да се пребори страховете си, един брат се отклонява от правия път, а един баща изследва нашата вселена. Дали семейство Ковачеви ще се изгубят по между си, преди още пътищата им да се разделят?... Филмът на Метев е копродукция между България и Германия,
реализирана с подкрепата на Media Development Program, ИА "Национален филмов център", Film and Medienstiftung NRW, ZDF и ARTE.

Пожелаваме от сърце УСПЕХ на Илиян Метев и неговия дебют в Локарно!