01
Jul
2016

„Пеещите обувки“, посветен на Леа Иванова, със специална награда на журито "Сребърен Георгий" от Московския Филмов Фестивал

Дълго подготвяният проект на Радослав Спасов беше включен в състезателната програма на 38-ия международен филмов фестивал в Москва

Пеещите обувки” вече има дълга предистория – представен в програмата на София Мийтингс с работно заглавие „Момичето от площад Славейков”, в продължение на години проектът търси подкрепа и финансиране от различни национални и международни институции. Сценаристи са режисьорът Радослав Спасов и писателят Георги Данаилов. Във фокуса на техния разказ попада една основна тема - оцеляването  на таланта като духовна драма през превратностите на две епохи.

Филмът е базиран на ключови моменти от творческата и лична история на известната в средата на миналия век българска певица Леа Иванова. Продуценти на „Пеещите обувки” са Гергана Станкова (Менклипс) и Радослав Спасов (Канина филм), като копродуценти се включват Дрийм Тийм Филмс и Дрийм Тийм Продъкшънс. Ролите са разпределени между Рая Пеева, Борислав Чучков, Юлиян Петров, Донна Бангьозова, Ернестина Шинова, Александър Алексиев и др.

Филмът е реализиран с подкрепата на ИА Национален филмов център, Столична община, Българската национална телевизия и Националния дворец на културата.

Пожелаваме още много успехи на филма и неговия екип!