10
Feb
2016

Баба Зула” закриват 20-ия юбилеен София Филм Фест с магнетичен концерт в София Лайв Клуб

Билетите за „Баба Зула” и за концерта на

SIG & Erik Truffazfeat. Artis Orubs са в продажба от ДНЕС!

Побързайте!

Обичаната турска банда „Баба Зула” пристига отново у нас, за да изнесе концерт на закриването на основната програма на юбилейното издание на феста. Те са добри познати и любимци на киноманите, които със сигурност си спомнят гостувания на групата в предишни „фестивални” години! Затова и присъствието им в юбилейната година е символично – „Баба Зула” се превърна в част от характера на софийския кинофестивал.

В момента групата е на европейско турне и дни преди концерта в София, планиран за 20-и март, ще изнесе три концерта – един в Испания и два във Франция. България е сред любимите дестинации на „Баба Зула” – те свириха у нас и в рамките на фестивала „Transfiguration”, провел се през август 2015 година в автентичното българско село Долен.

Пърформансите на култовата турска банда „Баба Зула” наподобяват мистични ритуали - смес от визуално изкуство, ориенталски танци, пищни костюми, поезия, театър и анимация на живо, предлагащи на публиката въздействащо зрелищно шоу. Те се отличават със специфичния си саунд, известен като „ориенталски дъб”.

Истанбул изпълва душите на музикантите, а музиката им отвежда в сърцето на Босфора. Техният уникален стил, благодарение на пълната имровизация, комбинира ориенталска дарбука, електрически саз, лъжици, „ней” от традицията на суфите, кларинет като детайл от музиката на турските цигани и модерен електронен саунд.

Групата е основана в Истанбул през 1996 година от Левент Акман, Мурат Ертел и Емре Онел, който напуска през 2005 и е заменен от Чошар Камчъ. През 2003 към тях се присъединява вокалистката Оя Еркая, а година по-късно – и уникалната майсторка на „живата рисунка” Серен Ойкют. Присъствието й на сцената, създаването на образи с бързина и вдъхновение, е важна визуална част - запазена марка на „Баба Зула” и тяхното зрелищно шоу.

Виртуозните изпълнители имат издадени 8 студийни албума. Световна слава донася участието им в документалния шедьовър на режисьора Фатих Акин „Музиката на Истанбул”, превърнал се и в повод за първото им гостуване у нас – те свирят на закриването на 10-ия София Филм Фест, точно преди 10 ГОДИНИ!

Ако поне веднъж чуете „Баба Зула”, още на мига ще се влюбите в нестадартните и ососбено въздействащи импровизации на групата! Оригиналният им стил не влиза в никакви жанрови клишета или рамки. Музиката им събужда въображението и открива пред публиката необятни пространства.

Концертът на „БАБА ЗУЛА” се организира в партньорство с Министерството на културата и Посолството на Турция в София и е част от специалния Фокус върху киното на Турция в рамките на 20-ия София Филм Фест.

„Баба Зула” ще свирят на 20 март в Sofia Live Club,

отваряме врати в 20.00 часа, начало - 22.00!

Предварителната продажба на билетите за ДВАТА КОНЦЕРТА – на „БАБА ЗУЛА” и на SIG & Erik Truffaz feat. Artis Orubs стартира ДНЕС!

Може да ги откриете на касата на ДОМА на КИНОТО, цената е 20 лева.

Може да ги намерите и ОНЛАЙН на https://siff.ticketlogic.bg/

Очакваме ВИ на КИНО и МУЗИКА!