01
Mar
2016

Цяла седмица К И Н О П А Р Т И Т А ни очакват на 20-ия София Филм Фест

P.I.F., Skiller, Doesn’t Frogs

и още куп фестивални музиканти ще се качат

на сцената в MattiD

И тази година гостите на София Филм Фест ще имат възможността след избраните прожекции да се насладят на парти вечери. От 10-и до 20-и март зала Matti Di (над кино „Люмиер”) ОТНОВО ще е фестивално място за кино срещи и музикални преживявания.

Всичко започва на 11-и март с огнена JARAVA, пръскаща наоколо хумористични текстове и танцувални ритми. Групата на Светльо Билярски ще ни зареди с усмивката на хитовете си „Шефе, ти си уволнен”, „Нема да се нервиш за глупости” и „Как да ги изкарам кинтите”. Разбира се, със специалното участие на брас секцията на Уикеда и гост музиканти, които ще дойдат в Matti’D директно след премиерата на „Добро утро, капитане”.

В събота DOESN’T FROGS ще ни въвлекат в шумен поп и загадъчна еуфория, обичайни за всички техни лайв изпълнения. Триото не си пада много-много по вокалните партии, но за сметка на това залага смело на синтезатори, електронни семпли и китарни рифове. Очаквайте вълнуващ леко индустриален ню уейв, задължително на тъмно.

DJ ONZY (a.k.a. Лючо от Q-Check) ще разтанцува кино гостите с любими rock'n'roll, surf rock, rockabilly класики. На 14-и март предстои среща с една банда, която все още си търси име, но пък вече си е намерила всичко останало, ценно за публиката.

A BAND LOOKING FOR A NAME имат допирни точки със соул, джаз, фънк, блус и алтърнатив рок, но звучат единствено като себе си. Въпреки, че дебютният им концерт беше едва преди три месеца, те вече имат един готов за издаване албум и работят по втори.

Като говорим за нови албуми: Внимание, внимание! P.I.F. се включват в програмата на София Филм Фест на 15-и март. Освен най-новите си парчета, специално за меломаните и киноманите, Димо и компания ще изпълнят няколко любими кавъра на Фреди Меркюри. Заформя се мини трибют, след специалната прожекция на „Queen: Дните от живота ни”.

Музиката на SURBAHAR LIVE BAND е микс от ембиънт, световно звучене, прогресив транс и трипинг техно. На 16-и март на сцената на фестивала ще се качат музикантът и продуцент Павел Стойчев и останалите от групата, представящи музиката му в пълната й прелест и въздействие.

MAGI PETROVICH & SKILLER LIVE BAND са завършекът на музикално-филмовата седмица. На 17-и март младата челистка и световноизвестният бийтбоксър Skiller ще озвучат с виртуозни звуци и вибрации пространството. Последен концерт, но нищо не приключва, а тепърва започва... точно след премиерата на „И балът продължава”.

Входът за всички музикални събития в зала MattiD е с билет за кино. БИЛЕТите в КЕН ви осигуряват достъп и до парти програмата на фестивала, началото е след 22:00 часа.

SOFIA FILM FEST PARTY ZONE / MATTI’D / ПРОГРАМА:

11/03/2016 – JARAVA

12/03/2016 – DOESN’T FROGS

13/03/2016 – DJ ONZY

14/03/2016 – A BAND LOOKING FOR A NAME

15/03/2016 – P.I.F

16/03/2016 – SURBAHAR LIVE BAND

17/03/2016 –MAGI PETROVICH & SKILLER LIVE BAND

О Ч А К В А М Е  В И!