06
Jul
2018

"Fugue" на Агнешка Смочинска, представян на София Мийтингс, се среща днес с публиката в Карлови Вари

Агнешка Смочинска представи проекта за своя нов филм "Fugue" ("Fuga") в програмата на София Мийтингс през 2016 година, а в момента творбата се среща с публиката на 53-ия фестивал в Карлови Вари в специалната секция "Another View". Световната премиера на новия филм на полската режисьорка беше през май, в конкурсната програма на "Седмица на критиката" в Кан.

С 15-годишната си история пазарът на филмови проекти и филми в София се наложи в региона и Европа с авторитет и международно признание, като основната цел на София Мийтингс е подпомагане създаването на нови европейски копродукции. Това е единственото по рода си професионално събитие в България, подкрепено от програма "Творческа Европа МЕДИА" на Европейския съюз.

"Fugue" проследява една жена, която страда от загуба на паметта и се оказва един ден на гарата във Варшава. Няколко години по-късно тя е разпозната по телевизията и се завръща в семейството си. Дали ще може да се свърже отново с хората, някога близки до нея, които в момента й изглеждат абсолютно непознати? Във филма доминира изпълнението на Габриела Мускала, която е и автор на сценария.

Дебютният филм на Смочинска "Дъщерите на дансинга" ("The Lure") беше представен в конкурсната програма на 20-ия София Филм Фест и получи наградата на младежкото жури на фестивала.

Пожелаваме успех на Агнешка Смочинска с новия й филм!