15
Jun
2017

"Аритмия" на Борис Хлебников, представен като проект на 13-ия София Мийтингс, спечели Голямата награда на "КИНОТАВР"

28-ият фестивал на руското кино "КИНОТАВР" приключи вчера в Сочи. Най-голямата награда беше връчена на филма на Борис Хлебников "АРИТМИЯ", който беше представен като проект в развитие през 2016 година на 13-ото издание на София Мийтингс, чиито основен партньор е Nu Boyana film studios и се реализира с подкрепата на Creative Europe, ИА "Национален Филмов Център" и Столичната община. Актьорът Александър Яценко получи наградата за най-добра мъжка роля за своето изпълнение в "Аритмия".

Пожелаваме УСПЕХ на режисьора и екипа на филма!

Главната задача на фестивала "Кинотавр" е представяне на най-новите руски филми, в подкрепа на творческите търсения на майсторите и младите кинаджии в Русия, разпространение на руското кино и авторитета му в света и в живота на хората.
През 2017 година Отвореният фестивал на руското кино "Кинотавр" се проведе по традиция в Сочи, от 7 до 14 юни.
Президент на фестивала е режисьорът и продуцент Александър Роднянски, режисьорът и продуцент Фьодор Бондарчук е съпредседател на попечителския съвет на фестивала, а програмен директор е киноекспертът и продуцент Ситора Алиева, която е била член на жури на София Филм Фест.
Александър Роднянски също е оценявал филми в София - той оглави международното жури на София Филм Фест през 2014 година.
Борис Хлебников е участвал с дебютния си филм "Коктебел" в конкурсната програма на София Филм Фест през 2004 година, като е представял и други свои филми в програмите на София Филм Фест и София Мийтингс.