01
Dec
2016

Българският филм "The Good Postman" в програмата на Сънданс 2017

Преди часове беше обявена програмата на Сънданс за 2017 година и в конкурса за документално кино от цял свят е селектиран най-новият филм на Тонислав ХристовThe Good Postman”. Копродукцията между Финландия и България беше показана като "works in progress" на СОФИЯ МИЙТИНГС с името "The Mayor of Nowhere", а световната премиера на филма беше в програмата на най-авторитетния филмов форум за документално кино
- IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), който приключи на 27 ноември.

В малко българско село, където продължават вълненията около кризата с бежанци-имигранти, местният пощальон се кандидатира за кмет - и открива, че дори и малките дела могат да имат по-голяма стойност от добрите намерения... Представянето на "The Good Postman" в програмата на Сънданс е премиерата на филма в Северна Америка.

Предишните филми на Тонислав Христов - "Правилата на ергенския живот", "Истории за храната и душата", "Любов и инженерство", "Мечта по Запада" са представяни в различни издания на Международния филмов фестивал София Филм Фест и Sofia Meetings, като през 2011 "Правилата на ергенския живот" спечели наградата на публиката за най-добър документален филм на 15-ия София Филм Фест.

Пожелаваме успех на Тонислав и екипа му!