05
Sep
2021

Най-новият филм на унгарския режисьор Саболч Хайду ще бъде представен в София от актрисата и продуцент Оршоя Тьорьок-Ийеш на 25-ия София Филм Фест #ЕСЕН

Осмият пълнометражен филм на прочутия и с актьорските си пристрастия сценарист и режисьор Саболч Хайду е озаглавен „Градът на съкровищата“ („Treasure City“) и ще бъде представен пред българските киномани от актрисата Оршоя Тьорьок-Ийеш, която ще видим в една от главните роли в историята. Тя е и сред копродуцентите на филма, заедно с един от най-големите поддръжници на независимото кино и член на международното жури на 24-тия София Филм Фест – американският продуцент Джим Старк.

Филмите, конструирани като мозайка на човешките взаимоотношения и влиянието, което изпълнената с напрежение реалност оказва върху тях, най-често са интригуващи и поставят важни проблеми пред аудиторията. Най-новата творба на унгарския режисьор Хайду е именно такъв разказ – в особената мрежа от семейни, политически, сексуални и романтични връзки на сюжета нищо не е това, което изглежда на пръв поглед. Едно събитие води след себе си други, персонажите се появяват в различни роли и ситуации, а накрая се оказва, че животите на 22 души са се преплели по непредсказуем начин и са представили на зрителите епизоди от една магическа нощ в техния град. 

Актрисата Оршоя Тьорьок-Ийеш ще пристигне в София на 20 септември и ще представи лично „Градът на съкровищата“ същата вечер в Дома на киното, а на 21 септември – и в кино „Одеон“. И в двете прожекции са с начален час 20:30.


* * * 
София Филм Фест се осъществява с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните събития на София. 

Основни съорганизатори и партньори са Министерството на културата, 
ИА „Национален филмов център“ и Програма „Творческа Европа МЕДИА“ 
на Европейския съюз.

Партньор във визитата на Оршоя Тьорьок-Ийеш и представянето на филма е Унгарският културен институт в София.

Очакваме Ви на #КИНО * #25SofiaIFF