14
May
2019

Изпълнителният директор на София Филм Фест и Арт Фест Мира Сталева е поканена за член на жури в Кан, което ще връчи Наградата на Арт-кината във Франция


За нашия фестивален екип е удоволствие да сподели новината, че изпълнителният директор на София Филм Фест/Арт Фест и ръководител на професионалния пазар за копродукции София Мийтингс Мира Сталева е поканена от Рено Лавил, генерален директор на Асоциацията на френските артхаус кина (AFCAE French Association of Art Cinemas), да се включи като член на журито в Кан, което за първи път ще връчи награда в официалната селекция на фестивала в Кан през 2019 година. Председател на журито е Изабел Жибал-Харди, представител на кино „Le Grand Action” в Париж, а останалите членове са Матиас Елвард от кино „Zeise” в Хамбург, Марио Фортин, представител на кината „Beaubien et du Parc” в Монреал и Марк Ван Маел от кино „АВС” в Тулуза. 

Мира Сталева е представител на Дома на киното, София и ще има ангажимента заедно с колегите си да обсъдят всички филми от официалната конкурсна програма и от конкурса „Особен поглед” – общо на брой 39, за да направят своя избор при връчване на наградата. 

Също така Мира Сталева е един от експертите на Producers Network (традиционен партньор на Sofia Meetings) и ще бъде почетен гост на една от кръглите маси по време на Пазара в Кан/Marche du Film/Producers Network.

72-рият международен филмов фестивал в Кан, едно от най-престижните филмови събития в света, се открива ДНЕС - 14 май, а наградите му ще станат ясни на 25 май 2019 година.

И нека бъде фестивал! 
На добър час на всички нови филми!