30
Jun
2023

Носителят на Наградата LUX на публиката „БЛИЗО“ на Лукас Донт е достъпен в цяла България в платформата NeterraTV+ от 30 юни 2023

Вторият пълнометражен филм на Лукас ДонтБЛИЗО“ бе представен за първи път пред българските киномани на 27-ия София Филм Фест през март – като един от номинираните за Оскар филми в нашата програма, като носител на Голямата награда на журито от Кан ‘22 и като един от петте номинирани творби за Наградата LUX на публиката за 2023 – приз, който спечели, благодарение на гласовене на 45 000 европейци буквално преди няколко дни.

Филмът заслужава да стигне до възможно най-широка аудитория – и в тази мисия наш партньор e NeterraTV+, където филмът вече е онлайн!

Историята проследява Лео и Реми – те са 13-годишни и са най-добри приятели. През лятото са неразделни, но началото на учебната година идва с нови проблеми, които поставят на изпитание тяхната близка и привидно неразрушима връзка. „Близо“ е незабравим портрет на пресечната точка между приятелството и любовта, идентичността и независимостта, сърдечната болка и изцелението.

Няма съмнение в силата на тази пропита с тъга история,“ пише Питър Брадшоу за „The Guardian“.

Изключителни актьорски изпълнения, деликатна режисура и пасторален белгийски пейзаж се съчетават, за да създадат един филм-бижу,“ – това споделя Нийл Смит за „Total Film“.

Близо“ е история за порастването и загубата на прекрасното детско приятелство, но е и много повече от това. Творбата е и нежен поглед към трагедия в невъобразим мащаб, разказана през погледа на едно момче, което се опитва да разбере всичко,“ коментира Райън Лестън за „Slashfilm“.

„БЛИЗО“ в момента е на голям екран в БЪЛГАРИЯ и може да бъде видян на #КИНО!

Благодарение на NeterraTV+, филмът вече може да бъде гледан лесно и удобно онлайн от публиката в цялата страна, успоредно с прожекциите на голям екран в България.