09
Mar
2023

#RECONNECT online | София Филм Фест с първо издание в Neterra.TV+


Билетите за специалната онлайн селекция на 27 издание
на най-влиятелния кино форум у нас са вече в продажба!

 

За първи път през 2023 година Международният София Филм Фестще има и своето онлайн присъствиев Neterra.TV+, успоредно с прожекциите в кината. Фестивалът ще започне онлайн заедно с физическото издание на фестивала на 16 март и ще продължи чак до 9 април. По този начин зрителите от цялата страна ще станат съпричастни на кино събитието на годината от комфорта на дома и на най-удобното устройство. Билетите са вече в продажба, а принципът е следният – колкото повече филми решите да гледате, толкова по-изгодно - филмовите пакети включват 3, 5, 10 или всички филми.

Великолепни филми от цяла Европа и България с награди и номинации от Кан, Берлин, Оскарите и др. ще могат да се гледат онлайн.

Сред акцентите се откроява филмът на Карла Симон „Алкарас“. Филмът разказва за членовете на семейство Соле, които откакто се помнят, прекарват всяко лято в бране на праскови в овощната си градина в Алкарас, малко селце в испанската област Каталуния. Творбата е отличена на миналогодишното Берлинале.

Близо“ на Лукас Донт, който взе Голямата награда на журито на фестивала в Кан и е номиниран за най-добър чуждестранен филм на Оскарите, проследява историята на тринайсетгодишните най-добри приятели Лео и Реми. През лятото те са неразделни, но началото на учебната година идва с нови социални проблеми, които поставят на изпитание тяхната съкровена и привидно неразрушима връзка.

Премиера от 2023 година и избран за филм във вечерта на награждаването на СФФ, който ще може да се гледа и онлайн, е най-новата творба на режисьорката Джесика Удуърт „Лука“. Копродукцията между Белгия, Италия, Недерландия, България и Армения разказва за младия войник Лука, който копнее да влезе в битка и се отправя на север към легендарната крепост Кайрос, където според слуховете негови събратя защитават героично последните остатъци от цивилизацията.

Сред останалите филми от селекцията в Neterra.TV+, които са отличени на едни от най-престижните кинофестивали, са „Ядрено Магнитен Резонанс“ (R.M.N.), „Титина“ (Titina), „Корсаж“ (Corsage) и др.

Онлайн изданието ще предложи на зрителите и ексклузивна селекция филми, които няма да са налични в киносалоните. Това са филмите „Брайтън 4“ (Brighton 4th), „Двете страни на острието“ (Avec amour et acharnement), „Как се научих да летя“ (Leto kada sam naučila da letim), „Сбогом, Леонора“ (Leonora addio) и „Интрегалде“ (Întregalde).

Потопете се в необятната киномагия на 27-ото издание на Международния София Филм Фест 2023. Билетите са вече в продажба. Филмите ще са достъпни за гледане за територията на България, без необходимост от абонамент, от 16.03.2023 г. до 09.04.2023 г.  

Да се свържем отново чрез киното!

 

За София Филм Фест

Започнал през 1997 като тематичен фестивал с емблематичното име Мюзик Филм Фест, претърпял възходящо развитие през годините, София Филм Фест се превърна в едно от най-значимите филмови събития в Централна и Източна Европа, единственият български кинофестивал с акредитация от FIAPF, включен в списъка с 50-те най-важни за филмовата индустрия фестивали в света и в календара на ФИПРЕССИ.

За Neterra.TV+

 

За последните две години платформата Neterra.TV+, която предлага достъп до качествено авторско съдържание,  бе домакин на редица значими кинофестивали като Master Of Art, CineLibri, Киномания, Sofia MENAR, Златен кукер, Ранно пиле и други. В нея потребителите могат да гледат най-новите и атрактивни български и чужди заглавия, сред които „Голата истина за група „Жигули“, „В Сърцето на Машината“, „Бягство“, Петя на моята Петя“, „Възвишение“,и други, а също така концерти, събития на живо и още. Каталогът на https://neterra.tv/plus е достъпен без необходимост от абонамент и се обновява непрекъснато, като предлага опция за наем или закупуване. Платформата е част от Neterra.TV, която вече 15 години предоставя на сънародниците в чужбина достъп до най-гледаните български телевизионни канали, филми, предавания и музикални клипове във високо качество за целия свят