28
Feb
2022

„СРЕЩУ ВРЕМЕТО“ е филм, посветен на историята и музиката на група „ФАКТОР“

С премиерата на този филм на режисьора Росен Елезов и Веселин Тодоров 26-ият София Филм Фест продължава музикалната традиция, неизменна част от историята на фестивала

Вече няколко поколения се нуждаят от нов подтик към вглеждане в миналото, защото именно там могат да бъдат открити спомените за енергията, с която се твори музика в преломните последни две десетилетия на ХХ век. Времето е неумолимо, реалността е предизвикателна, а стремежът на младите да открият себе си и свободата да творят е неудържима сила, заредена със стремеж към полет на мисълта и – разбира се – с талант. 

„Срещу времето“ е създаден по сценарий на Веселин Тодоров и Росен Елезов. Това е музикален филм с острие на две епохи, през граничната бразда, врязана от Берлинската стена и рокът, като истинско вдъхновение и порив за свобода, предопределил нейното окончателно рухване. Филмът е посветен на звука на времето и звука „срещу времето“ и ще поведе зрителите през историята, съдбата и възхода на знаковата рок група „Фактор“, с изпълнения на новите песни и на славните ѝхитове, белязали епохата и дарили надежда на почитатели от няколко десетилетия.

Режисьор на филма е Росен Елезов, оператор е Цветан Недков, музиката е на Веселин Тодоров, Румен Лозанов и Тодор Андонов, а главни герои са музикантите от рок-група „Фактор“. Продуценти са Веселин Тодоров и Българската национална телевизия. 


Не пропускайте специалните акценти в традиционната Музикална кутия – 
изцяло с български филми в програмата на 26-ия София Филм Фест!ОЧАКВАМЕ Ви на #КИНО!
#26SofiaIFF