29
Feb
2020

На 2 март - понеделник стартира ретроспективата на Аки Каурисмаки в Дома на киното

На 2 март >>> понеделник стартира ретроспективата на Аки Каурисмаки в Дома на киното с филма „Престъпление и наказание“

Специални фестивални карти и намаления  за учащи и пенсионери!

Аки Каурисмаки дебютира самостоятелно като режисьор в игралното кино през 1983 година с „Престъпление и наказание” – съвременна адаптация по класическата криминална история на Фьодор Достоевски. Главният герой – млад работник в кланица, извършва безсмислено престъпление, което окончателно го откъсва от обществото. Единственият му приятел е момиче, което случайно се оказва на местопрестъплението. Отчаяната им любовна връзка е подложена на изпитание от чувството за вина и затягащата се примка на полицията. (вход – СВОБОДЕН за София Филм Фест за учащи)

*  *  * 
Ретроспективата на Аки Каурисмаки се организира в партньорство с Финланската филмова фондация и Посолството на Финландия в България. 

В допълнение на прожекциите, които са в Дома на киното в началото на март и в Кино „Одеон“ от 27 март до 2 април, на 19 март в Галерия „Синтезис“ ще бъде открита специалната изложба на Маря-Лена Хуканен „ЗЛАТНАТА ЗЕМЯ НА КОПНЕЖА“ с фотографии от филми на Каурисмаки. Ще има и изложба с оригинални плакати на филмите на режисьора – във фоайето на Дома на киното.

*  *  * 
Учащите и пенсионерите могат да гледат над 50 филма от програмата на 24-тия София Филм Фест срещу специалните карти СФФУ или СФФП (цена 15 лева).

*  *  * 
Не пропускайте 2 март в програмата на 24-тия София Филм Фест!


ОЧАКВАМЕ Ви на #КИНО! 
#24SofiaIFF


София Филм Фест е част от Календара на културните събития
на Столична община за 2020 г.