12
Mar
2017

Още 5 дни музикален купон на София Филм Фест!

Предстоят кинокупони с Kottarashky & The Rain Dogs, ФИНЛАНДСКИЯ Ykspihlajan Kino-orkesteri,  Julieta Intergalactica,  No G.D.M. & Terreshkova и една Trainspotting вечер!

Започнал като фестивал с акцент върху музикалното кино и музиката, и до днес във всяко издание на София Филм Фест и двете форми неизменно присъстват! И тази година не е изключение! Мястото е добре познатият фестивален център – Matti’D, който наскоро се трансформира в зала за събития „В парка” (над кино „Люмиер”), а музикалните вечери продължават до 16 март, без почивка! 
**
No G.D.M. & Terreshkova (12.03)
Вдъхновена от културата на dance музиката, аудио селекцията на отявлените и обсебени меломани No G.D.M. & Terreshkova не познават стилови граници. И старите, и модерните музикални произведения са приветствани – без значение дали са от златните години на диското, осемдесетарското итало, new wave или synthpop теченията, пионерите на ранната електроника, електроклаша или хауса. И все пак, не се заблуждавайте! Tанците и дискотеките не са всичко... не се учудвайте ако някой химн на Rolling Stones или любимо парче на Depeche Mode си прокрадне път. Както дуото споделя: „Mузиката е отговорът! Тя е ключ към многоoбразието и толерантността спрямо околните!“
**
Ykspihlajan Kino-orkesteri  (13.03)
Актрисата и певица Oona Airola пристига директно от Финландия и води със себе си малката музикална формация YKSPIHLAJAN КИНО-ОРКЕСТЪР за една незабравима вечер, изпълнена със скандинавска акустика. Бендът ще придружава прожекцията на филма „НАЙ-ЩАСТЛИВИЯТ ДЕН ОТ ЖИВОТА НА ОЛИ МАКИ” на режисьора Юхо Куосманен, в който Oona участва. Очаквайте нe по-малко от синематографичен фънк, джаз ритми, реещи се етно мотиви и красиви северни гласове.
Представянето на YKSPIHLAJAN КИНО-ОРКЕСТЪР у нас е част от програмата на Посолството на Финландия за отбелязване на 100-годишнината от обявяването на независимостта на страната. През 2017 година се навършват 100 години от обявяването на независимостта на Финландия. Едновековният юбилей на страната ще бъде честван в цяла Финландия и в повече от 60 държави по света. Тържествените събития включени в официалната програма са плод на усилията както на финландците, така и на приятелите на страната и ще бъдат обединени от обща тема - „Заедно”. През 2017 година финландците ще планират своето бъдеще заедно, ще се наслаждават на специалитети от националната кухня заедно, ще ходят на сауна заедно, ще спортуват заедно, ще посещават изложби, музикални и театрални представления заедно, ще се любуват на финландската природа, ще си припомнят делата на прочути свои сънародници. Заедно.”
**
Julieta Intergalactica (15.03)
Ако се чудите откъде произлиза персонажът Julieta Intergalactica, вгледайте се в илюстрациите на поп арт дизайнера Ясен Згуровски, и ще разберете; оживял герой от цветните психаделични, но и романтични рисунки на артиста. Такава е и музиката на Julieta - микс от електро и поп кич, през инди денс до модерно диско. Пригответе се за клошарски блясък на високи токчета и чаша мартини в ръка.
**
Kottarashky & The Rain Dogs (16.03)
Kottarashky & The Rain Dogs  несъмнено са едни от най-горещите имена на българската музикална сцена днес! Със своя автентичен, дори класически поглед върху етно звученето на България, бандата се рее между балкански фънк и блус, и соул и рок от шейсетте. Чрез своите уникални ритми те отвеждат публиката до състояниена вуду-транс, в което изискани Чеширски котки се наслаждават на изкуство, потопени в звук.

Входът за всички музикални събития в зала „В парка” е с билет за кино. 
Билетите в консерва ви осигуряват достъп и до парти програмата на фестивала. 
Стартът е малко след 22:00!

SOFIA FILM FEST PARTY ZONE / ЗАЛА ЗА СЪБИТИЯ „В ПАРКА“  / ПРОГРАМА
12/3/2017 - No G.D.M. & Terreshkova
13/3/2017 - Ykspihlajan Kino-orkesteri
14/3/2017 - Trainspotting Night
15/3/2017 - Julieta Intergalactica
16/3/2017 - Kottarashky & The Rain Dogs