17
Feb
2024

Отворете вратите към световното кино с 28-ия София Филм Фест ОНЛАЙН в партньорство с Neterra.TV+

Специална селекция от най-важните фестивални заглавия и последният шанс да гледате други емблематични филми очаква зрители от цялата страна

И през 2024 година Международният филмов фестивал София Филм Фест ще има отново онлайн присъствие в Neterra.TV+, успоредно с прожекциите в кината. Онлайн фестивалът ще започне заедно с физическото издание и ще продължи до средата на април. Зрителите от цялата страна ще могат да се включат в киносъбитието на годината от комфорта на дома и на най-удобното устройство и да гледат интригуващи световни филми, носители на награди от Кан, Берлин, Венеция, с номинации за Оскари, Глобуси, БАФТА и други най-престижни отличия. Не пропускайте и своя „последен шанс“ да видите изключителни европейски и световни филми, които са били част от фестивалните селекции през годините, а сега ги предлагаме на вниманието на публиката ексклузивно ОНЛАЙН! Това са филми, чиито права за България изтичат и вашият последен шанс да ги гледате с необходимото качество и у дома е СЕГА!

Сред акцентите се открояват „Златната мечка“ от Берлинале ’23 „На борда на „Адаман“ – уникален документален разказ на Никола Филибер, най-новият филм на финландската арт-легенда Аки Каурисмаки с награда на журито в Кан – „Паднали листа“, творбата на Агнешка Холанд със специалната награда на журито от Венеция – „Зелена граница“, новият филм на доайена на италианското кино Марко Белокио „Отвлечен“, получилият приза за най-добър сценарий в Кан „Чудовище“ на Хирокадзу Корееда, номинираните за „Златна палма“ филми на Кен Лоуч – „Старият дъб“, на Нури Билге Джейлан – „Сухи треви“, на Аличе Рорвахер – „Химера“, творбата на Кристиан Пецолд „Пожар“ с магнетичната Паула Беер, номинираните за „Златна мечка“ филми „Под знака на Голямата мечка“ на ветерана на френското кино Филип Гарел и „Ингеборг Бахман – пътуване в пустинята“ на световноизвестната германска режисьорка Маргарете фон Трота, която е и един от носителите на Наградата на София през 2024 година. 

Очаквайте още изненади в онлайн-селекцията на София Филм Фест! 

В специалната програма „Последен шанс“ попадат носителят на „Златна палма“ Рубен Йостлунд с „Квадратът“, Фатих Акин с разтърсващия „Без милост“, Вим Вендерс с „Потапяне“, Кен Лоуч с „Извинявайте, че не ви намерихме“, Хирокадзу Корееда с „Истината“, филми на Франсоа Озон, Мишел Азанависиус, братя Дарден, Клод Льолуш, Алехандро Аменабар и много други.

Не пропускайте вашият последен шанс!