20
Mar
2020

ПРЕДСТАВИ СИ

Дневник на 24-тия София Филм Фест

Ден 2, петък


ИНТРОДУКЦИЯ


Здравейте,
Днес, петък, 20.03.2020, в програмата на 24-ия София Филм Фест, отпечатана отдавна, големият акцент трябваше да бъде Церемонията по връчване наградите на фестивала. Ще я бъде някой ден. Вместо това в днешния втори брой на специалното онлайн издание на СФФ ще научите повече за два филма, които са акценти на втория ден на фестивала: възстановената дигитално трета част на един от най-значимите български филми въобще – „Мера споредъ мера“ на режисьора Георги Дюлгеров.

Другият филм на деня е „Върба“ на номинирания за Оскар македонски режисьор Милчо Манчевски.

Информацията и за двата филма е придружена и от специални видеообръщения.

Добрата вест на деня е, че Добромир Чочов и Доли Медиа Студио работят по възстановяването на първа и втора част на „Мера споредъ мера“ и е вероятно да бъдат готови до юни, когато се надяваме да бъде 24-тият София Филм Фест.


ФИЛМ НА ДЕНЯ: МЕРА СПОРЕДЪ МЕРА


ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ на сайта на София Филм Фест за ФИЛМА "МЕРА СПОРЕДЪ МЕРА" - трета част.


Book-cover_sm.jpg


Spored-Mera_poster.jpg

автор на плаката Димитър Ташев


ФИЛМ НА ДЕНЯ: ВЪРБА


ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ на сайта на София Филм Фест за ФИЛМА "ВЪРБА".
40-x-60-mother-Willow-poster-RGB-portrait_sm.jpg


СНИМКА НА ТОЗИ ДЕН ПРЕДИ ГОДИНИ


На 9 март 2018, петък, в програмата на СФФ акцент бе откриването на проекта „Параджанов“ в рамките на фестивала.
Специални гости на събитието бяха украинският режисьор Роман Балаян, директорът на музея „Параджанов“ в Ереван - Завен Саркисян и грузинският фотограф Юрий Мечитов.


Parajanov_TRIO_Sm.jpg

снимка © Боряна Пандова / София Филм Фест


КЛИП ОТ ФИЛМ, ПРОЖЕКТИРАН В ДЕН 2, ПЕТЪК, НА СФФ


На 8 март 2019, петък, специален гост на СФФ бе полският режисьор Кшищоф Зануси. Той представи на публиката в Дома на киното своя филм "ЕТЕР", след като на откриването на феста получи Наградата на София на Столична община.


Zanussi_01.jpgМУЗИКАЛНИЯТ ПОЗДРАВ НА ДЕНЯ ОТ СФФ


Днес в ранни зори посрещнахме пролетта, „великият сезон за пътуване“. И на това ще му дойде времето. Тъй като с фестивалния екип седим и работим по цял ден от къщи, за да се разведрим едно от предложенията е кратка разходка с кола около София. Казват, че щъркел е дошъл в Панчарево. Сигурно и на други места. Да видим щъркел и да си закачим мартениците на цъфнало дърво. После раздрусваме дървото, както се пее в песента:ФЕСТИВАЛНИЯТ ТРЕЙЛЪРloga_web.png