20
Apr
2020

ПРЕДСТАВИ СИ

Дневник на 24-тия София Филм Фест

Ден 13, вторник


ИНТРОДУКЦИЯ


Здравейте,

Христос Воскресе! Бъдете здрави, изолирани и да споделяме виртуално любовта си!

Основна тема на 24-тия София Филм Фест е българското кино. В програмата са включени както нови български игрални и документални филми, така и някои от най-успешните филми на изминалото десетилетие, като се връщаме и още по-назад във времето с филми, снимани в София още през 50-те и 60-те години.

В днешния 13-ти ден представяме със специални видеообръщения филмите „Доза щастие“ на Яна Титова и „Засукан свят“ на Мариус Куркински; един от най-успешните български игрални филми на изминалото десетилетие – „Ирина“ на Надежда Косева, който бе причина актрисата Мартина Апостолова да бъде „Изгряваща звезда“ в Берлин, както и участващия в международния документален конкурс „Пасажери“ на Здравко Драгнев и Цветан Драгнев. Ще се върнем назад във времето в ден вторник на СФФ и ще си припомним гостувания на Алваро Брехнер и Гари Пикер, Дейвид Макензи, Ян Оле Герстер, Светослав Стоянов, Ваня Райнова и Мартичка Божилова. В ден вторник бяхме посетени и от божествения глас Лиса Джерард, като представихме и космическия видеоклип на Иван Москов и приятели по песента „Пора Сотунда“, участваща в албума на „Мистерията на българските гласове“ с основен композитор Петър Дундаков (композитор и на филма „Ирина“) „Бучиниш“.

Разбира се, с грижа за вашето добро настроение и с най-добри пожелания за Великден и по-добри времена, си припомняме и звездната визита на актьорите от сериала на ВВС „Ало, ало!“ по покана на преводача и журналиста Златна Костова.

На този 13-ти ден на СФФ са предвидени да бъдат прожектирани 18 филма. Ще ги видим!

Ваш,
Стефан Китанов – Кита
Директор на СФФ


НОВО БЪЛГАРСКО ИГРАЛНО КИНО: ДОЗА ЩАСТИЕ


ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ за ФИЛМА "ДОЗА ЩАСТИЕ" на сайта на София Филм Фест.





Doze-Happiness.jpg


НОВО БЪЛГАРСКО ИГРАЛНО КИНО: ЗАСУКАН СВЯТ


ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ за ФИЛМА "ЗАСУКАН СВЯТ" на сайта на София Филм Фест.





Plakat_ZasukanSviat_2.jpg


ДЕСЕТИЛЕТИЕ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО: ИРИНА


ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ за ФИЛМА "ИРИНА" на сайта на София Филм Фест.







Irina_POSTER_2019_sm.jpg


НОВО БЪЛГАРСКО ДОКУМЕНТАЛНО КИНО: ПАСАЖЕРИ


ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ за ФИЛМА "ПАСАЖЕРИ" на сайта на София Филм Фест.




ФИЛМ НА ДЕНЯ: ПРЕДАТЕЛЯТ


ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ за ФИЛМА "ПРЕДАТЕЛЯТ" на сайта на София Филм Фест.



ФИЛМ НА ДЕНЯ: ДИЕГО МАРАДОНА


ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ за ФИЛМА "ДИЕГО МАРАДОНА" на сайта на София Филм Фест.



ФИЛМ НА ДЕНЯ: АДАМ


ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ за ФИЛМА "АДАМ" на сайта на София Филм Фест.



СНИМКА НА ТОЗИ ДЕН ПРЕДИ ГОДИНИ НА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ


IMG_5088.jpg


IMG_5060.jpg

На 9 март 2010, вторник, режисьорът от Уругвай Алваро Брехнер и шотландският актьор и съсценарист Гари Пикер представиха уругвайско-испанската копродукция "Лош ден за риболов".


perfect-sence-7.JPG


IMG_1871.JPG

На 13 март 2012, вторник, шотландският режисьор и добър приятел на София Филм Фест Дейвид Макензи представи филма си "Перфектно чувство" и се включи като DJ във фестивалното парти в зала Matti'D.


IMG_3499.JPG


IMG_3522.JPG

На 12 март 2013, вторник, германският режисьор Ян Оле Герстер представи своя филм "Oh Boy", който бе удостоен от Международното жури с Голямата награда на фестивала.


_MG_5828.jpg

На 11 март 2014, вторник, в кино "Люмиер Лидл" беше премиерата на документалния филм "Последните черноморски пирати", представен от неговия режисьор Светослав Стоянов, сценариста Ваня Райнова и продуцента Мартичка Божилова.


_URQ2452.JPG

На 13 март 2018, вторник, специалният гост на фестивала Лиса Джерард, световноизвестен музикант и композитор, носител на "Златен глобус", представи в кино "Люмиер Лидл" своя клип "Пора Сотунда", създаден от български екип, начело с режисьора Иван Москов. Песента е част от аблума "Бучимиш" (BooCheeMish), основно композиран от Петър Дундаков (композиторът на филма "Ирина"), с изпълнения на "Мистерията на българските гласове" и Лиса Джерард и продуциран от Шуберт Мюзик. 


СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ НА СФФ: АЛО, АЛО!


Слушайте внимателно, няма да повтаряме!
Сериалът на всички времена „Ало, ало!” беше специален гост на 18-ия София Филм Фест през 2014 година - за ударна доза смях с прожекция на специален неизлъчван епизод! За да се срещнат с публиката, в София пристигнаха Гай Сайнър (лейтенант Грубер), Ричард Гибсън (Хер Флик), Вики Мишел (Ивет), Артър Бостром (английският полицай Крабтрий), Сю Ходж (Мими) и Ким Хартман (Хелга), заедно с техния мениджър Кийт Падингтън Ричардс. Те пристигнаха в София на 18 март, вторник, когато беше и първата им пресконференция, по покана и с организацията на българската преводачка на сериала Златна Костова, а тук ви предлагаме да видите срещата с тях, която организирахме няколко дни по-късно, на 21 март в Дома на киното. И до ден днешен „Ало, ало!” заема едно от първите места в класацията на BBC „Най-добър британски сериал”.





МУЗИКАЛEН ПОЗДРАВ НА ДЕНЯ ОТ СФФ




ФЕСТИВАЛНИЯТ ТРЕЙЛЪР



loga_web.png