23
Mar
2020

ПРЕДСТАВИ СИ

Дневник на 24-тия София Филм Фест

Ден 4, неделя


ТОНИ ПАЛМЪР: В КАКЪВ СТРАНЕН СВЯТ ЖИВЕЕМ!


Един от големите приятели на София Филм Фест, знаменитият британски режисьор Тони Палмър, отправи лично послание към фестивала, София и България.ИНТРОДУКЦИЯ


Здравейте,
Ден 4 на 24-тия София Филм Фест трябваше да бъде на 15.03.2020. В днешното ни онлайн издание ви представяме Ден 4 на СФФ, който ще се случи през 2020.

В този виртуален брой ще научите повече за още двама членове на Международното жури: американският продуцент Джим Старк, стоящ зад ранните филми на Джим Джармуш и много други независими киноначинания, включително филмът на Корнелиу Порумбою "Свирукащите", и мексиканският продуцент Николас Селис, чийто филм „Рома“ спечели 3 и беше номиниран за 11 награди Оскар, получи още над 200 награди от фестивали по целия свят, сред които и "Златен лъв" от Венеция.

Сред филмите на деня е и участващия в Международния конкурс „18% сиво“ на Виктор Чучков-син. От специално видеопослание ще научим повече за българската премиера на деня – режисьорският дебют на успешния актьор Иван ЮруковДо последния каприз“. Ще бъде представена и немско-българската копродукция „Кръвта на пеликана“ на режисьорката Катрин Гебе. Даваме думата за важно послание и на Стефан Командарев, режисьор на един от най-успешните български игрални филми за миналата година „В кръг“.

Ще си припомним визитата на Тони Палмър в София през 2017 година чрез специалното му интервю в Дома на киното.

На този Ден 4 в програмата на СФФ има 21 филма.

Ще ги видим!

Ваш,
Стефан Китанов – Кита
Директор на СФФ


МЕЖДУНАРОДНО ЖУРИ


ТУК МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ за всички членове на журитата на конкурсните програми #24SofiaIFF, а днес ще ви срещнем с двама от Международното жури за първи и втори филми:


ДЖИМ СТАРК, продуцентНИКОЛАС СЕЛИС, продуцентФИЛМ НА ДЕНЯ: 18 % СИВО


ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ за ФИЛМА "18 % СИВО" на сайта на София Филм Фест.
18Grey01_sm.jpg


18Grey02_sm.jpg


18Grey_sm.jpg


18-pro-grey_sm.jpg


ФИЛМ НА ДЕНЯ: ДО ПОСЛЕДНИЯ КАПРИЗ


ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ за ФИЛМА "ДО ПОСЛЕДНИЯ КАПРИЗ" на сайта на София Филм Фест.Caprice_title.jpg


Caprice_01.jpg


Caprice_04.jpg


Caprice_05.jpg


Caprice_06.jpg


ФИЛМ НА ДЕНЯ: КРЪВТА НА ПЕЛИКАНА


ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ за ФИЛМА "КРЪВТА НА ПЕЛИКАНА" на сайта на София Филм Фест.
PBlood_01.jpg


PBlood_02.jpg


PBlood_03.jpeg


PBlood_04.jpg


PBlood_05.jpg


Pelican-Blood_Poster_BG_sm.jpg


ФИЛМ НА ДЕНЯ: В КРЪГ


На днешният ден, 23 март, в Дома на киното трябваше да бъде показан филмът на Стефан Командарев "В кръг". Той е предвиден за 12-тия фестивален ден. Но си позволяваме да нарушим фестивалната хронология, заради актуалността на посланието на Командарев.


ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ за ФИЛМА "В КРЪГ" на сайта на София Филм Фест.
СНИМКА НА ТОЗИ ДЕН С ПРИЯТЕЛ НА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ


На 13 март 2016, неделя, легендата Бела Тар получи в софийския Дом на киното Наградата на София на Столична община, връчена от Малина Едрева, Председател на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие на Столичния общински съвет, и...


IMG_8426.JPG


...Наградата ФИПРЕССИ Платиниум, връчена от генералният секретар на организацията Клаус Едер.


IMG_8459.JPG


IMG_8539.JPG


СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ


Британският режисьор Тони Палмър гостува в България за първи път за второто издание на Рок Филм Фест през 1994, организиран съвместно с Британски съвет. Оттогава е приятел на България. През 1995 засне част от филма си за Хенри Пърсел – „Англия, моя Англия“ в София и Пловдив. Дори днешният ден, с неочаквания за края на март сняг, много напомня на сибирската зима в началото на април, когато започнаха снимките на филма в София.

През 2017 Тони Палмър представи пред българските зрители филма си „Ленърд Коен: Bird on a Wire“.На 4-тия ден на фестивала Тони Памър имаше и специално интервю в Дома на киното, след което раздаде автографи.МУЗИКАЛEН ПОЗДРАВ НА ДЕНЯ ОТ СФФФЕСТИВАЛНИЯТ ТРЕЙЛЪРloga_web.png