25
Mar
2020

ПРЕДСТАВИ СИ

Дневник на 24-тия София Филм Фест

Ден 6, вторник


ИНТРОДУКЦИЯ


Здравейте,

Шестият ден на 24-тия София Филм Фест е вторник и трябваше да бъде на 17 март 2020. Ще бъде друг месец на 2020, вторник.

В днешния въображаем 6 ден от дневника на СФФ ви представяме председателя на международното Документално жури Виталий Мански, един от най-значимите документалисти в съвременното световно кино. Той ще представи два от най-успешните си филми – „Под слънцето“ и „Свидетелите на Путин“. С Виталий, който все още не е бил в България, се бяхме уговорили да му покажа няколко любими места: Рилския манастир, Банско – църквата с щъркела отгоре и Молеровата механа с песните на фолклорната група на Динко Чолев, Пловдив през март… И това ще стане.

От Международния конкурс ви представяме „Среднощно“ на Натали Бианкери, гостувала на фестивала с всичките си късометражни филми. Специална прожекция трябваше да има на този ден и филмът на режисьора Гарин Хованисян и продуцента Алек МухибянНе съм сам“. Алек ни изпрати специално видео.

Ще си припомним деня вторник, 12 март 2019, когато датският маестро Биле Аугуст получи едновременно Наградата ФИПРЕССИ Платиниум и Наградата на София.

Във вторник, 10 март 2015, един от най-големите ми киноприятели и на СФФ, унгарският режисьор Корнел Мундруцо, представи филма си „Белият бог“.

На този Ден 6 в програмата на СФФ има 20 филма.

Ще ги видим!

Ваш,
Стефан Китанов – Кита
Директор на СФФ


ДОКУМЕНТАЛНО ЖУРИ


ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ за всички членове на журитата на конкурсните програми #24SofiaIFF, а днес ще ви срещнем с ...


ВИТАЛИЙ МАНСКИ, режисьор, председател на Документалното жури.ФИЛМ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС: СРЕДНОЩНО


ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ за ФИЛМА "СРЕДНОЩНО" на сайта на София Филм Фест.
ФИЛМ НА ДЕНЯ: НЕ СЪМ САМ


ТУК МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ИНФОРМАЦИЯ за ФИЛМА "НЕ СЪМ САМ" на сайта на София Филм Фест.
СНИМКА НА ТОЗИ ДЕН С ПРИЯТЕЛ НА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ


В деня вторник, 12 март 2019, датският майстор на епични киноплатна по литературни произведения Биле Аугуст получи Наградата ФИПРЕССИ Платиниум от генералния секретар на организацията Клаус Едер, и...


BA_KE_2019_sm.jpg


...Наградата на София на Столична община, връчена му от Йорданка Фандъкова, кмет на София и патрон на фестивала от 2010 година.


BA_JF_2019_sm.jpg


СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ


Корнел Мундруцо е приятел на София Филм Фест от 2003, когато неговият филм „Приятни дни“ спечели Голямата награда на фестивала в първата година, когато СФФ става състезателен фестивал с Международен конкурс за първи и втори филми. Две години по късно неговият късометражен филм „Shortlasting Silence“ бе част от омнибуса „Поколение. Изгубени и намерени“ (Lost and Found) - филм, в който късометражни новели имаха режисьорите Кристиан Мундижиу, Ясмила Збанич, Надежда Косева, Стефан Арсениевич и Мундруцо, свързани с изключителната анимация на Маит Лаас. Всички игрални филми на Мундруцо са показвани на СФФ.

Във вторник, 10 март 2015, Корнел представи в София филма си „Белият бог“, който спечели наградата на „Особен поглед“ в Кан 2014.
МУЗИКАЛEН ПОЗДРАВ НА ДЕНЯ ОТ СФФ


Тук ще намерите YouTube линк към култовата песен на унгарската рок-група „Омега“ „The Girl with the Pearl Hair”.ФЕСТИВАЛНИЯТ ТРЕЙЛЪРloga_web.png