02
Nov
2018

Проектът от София Мийтингс „BEGGAR“ ще бъде представен във форума за копродукции „CROSSROADS“ на филмовия фестивал в Солун

Проектът „BEGGAR“, стартирал от София Мийтингс, с режисьор Надежда Косева и продуцент Владимир Андреев (БъРъ Филм) е селектиран в програмата на форума за копродукции „CROSSROADS“ в Солун (7-10 ноември 2018). Ще бъдат представени общо 15 проекта, селектирани според качествата на техните сценарии, творческите екипи и възможностите за продуциране на предложените проекти. Конкуренти на „BEGGAR“ за наградите на „CROSSROADS“ са пет гръцки и две сръбски копродукции, проекти от Израел, Турция, Йордания, Словакия, Чехия, Германия, копродукции между Швейцария и Косово, между Италия и Франция.

Най-авторитетният филмов форум в Гърция – 59-ото издание на Международния филмов фестивал в Солун стартира вчера, програмата му продължава до 11 ноември, а по традиция в рамките на фестивала се провежда и филмовия пазар в Солун – AGORA. Създаден през 2005 година, филмовият пазар в Солун има за цел да представя създатели на филми от югоизточна и централна Европа, Балканския регион, Средиземноморието пред поканени професионалисти от индустрията, консултанти и потенциални партньори и да подпомага продуцирането на бъдещи филми.

Филмът на Никос Лабот „HER JOB“ е друг успешин проект на София Мийтингс и след премиерата му в Торонто и три награди от фестивала във Варшава, филмът ще се състезава в Международния конкурс на Солун. Още една важно участие тази година в Солун е представянето на филма на Милко ЛазаровАГА“, стартирал като проект на София Мийтингс, в програмата „Balkan Survey“, която в продължение на вече 25 години включва най-добрите нови творби от държавите на Балканския полуостров.

Пожелаваме успех на Надежда Косева и нейния нов проект!
Дебютния й филм „ИРИНА“ имаше своята премиера преди седмици в програмата на филмовия фестивал във Варшава и получи специална награда на журито за актрисата Мартина Апостолова, както и наградата на Екуменическото жури!