13
Sep
2017

Шарлот РАМПЛИНГ в „ХАНА”, представен като проект на СОФИЯ МИЙТИНГС 2014 - с награда във ВЕНЕЦИЯ

Шарлот РАМПЛИНГ в „ХАНА”, представен като проект на

СОФИЯ МИЙТИНГС, получи наградата за най-добра актриса Coppa Volpi на 74-ия фестивал във ВЕНЕЦИЯ

„Хана” на Андреа Палаоро беше включен като проект в програмата на София Мийтингс през 2014 година под името „The Whale”. Филмът се състезаваше в Основния конкурс на Венеция с още 21 творби на различни режисьори от цял свят.

Изключителната Шарлот Рамплинг, в ролята на главната героиня Хана, получи тази вечер наградата COPPA VOLPI за НАЙ-ДОБРА АКТРИСА на 74-ото издание на филмовия фестивал във Венеция.

Копродукцията между Италия, Белгия и Франция представлява интимен портрет на една жена, изгубила своята идентичност, лутаща се между реалността и отрицанието на тази реалност. Тя трябва да се справи с последствията от факта, че съпругът й попада в затвора. Основни теми във филма са отчуждението, така характерно за съвремието ни, опита за връзка между хората и определяне на границите между идентичността, личните отношения и социалния натиск... Предишният, дебютен филм на Андреа Палаоро „Като Медея/Medeas” беше включен в програмата на София Филм Фест 2014.

„ЗЛАТЕН ЛЪВ” за най-добър филм през 2017 година беше връчен от журито, начело с легандарната актриса Анет Бенинг, на Гийермо дел Торо (САЩ) за неговия най-нов филм „The Shape Of Water”. „Сребърен лъв” – голямата награда на журито, беше присъден на „Foxtrot” на Самуел Маоз (Израел-Германия-Франция-Швейцария). COPPA VOLPI за най-добър актьор получи Камел ел Баша за ролята си в „The Insult” на Зиад Дуейри (Ливан-Франция). На Мартин Макдона бе връчена наградата за най-добър сценарий за най-новата му творба „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” (Великобритания). Специална награда на журито беше присъдена на „Sweet Country” на Уоруик Торнтън (Австралия) . Наградата „Марчело Мастрояни” за най-добри млад актьор или актриса получи Чарли Плъмър за ролята си в „Lean on Pete” на Андрю Хайт (Великобритания).

ЧЕСТИТО на Шарлот Рамплинг и всички наградени творци!