31
Jan
2019

Си Ви Ес – България и София Филм Фест търсят доброволци за 23-тото издание на международния филмов фестивал

За десета поредна година доброволческата организацията Си Ви Ес - България (www.cvs-bg.org) набира доброволци, които да помагат при провеждането на Международния фестивал София Филм Фест.

Търсят се желаещи да се включат в събитието в периода 7 - 28 март, както и за някои организационни дейности от 25 февруари. Задачите на доброволците включват: посрещане и информиране на зрителите, разнасяне на рекламни материали, подпомагане на екипа в офиса на фестивала и при провеждане на пресконференции, награждавания, партита и коктейли.

Доброволците ще станат съпричастни с 23-тото издание на едно от  най-големите културни събития у нас, ще могат да научат повече за организарането на филмов фестивал  и ще имат свободен достъп до най-доброто от киноизкуството. Те ще се присъединят към немалката общност от над 300 доброволци, които подкрепят провеждането на фестивала със Си Ви Ес – България от 2010 година насам

Доброволчески задачи ще има между 10 и 23 часа по предварително разработен график, съобразен с възможностите на доброволците. Готовността за включване в извънредни и непланирани дейности е предимство. От Си Ви Ес - България споделят, че обикновено доброволците имат време за ежедневни дейности и извън фестивала, но срещата с нови хора, събития и филми несъмнено се превръща в епицентър на бурния киноживот през март.

Позицията е подходяща за студенти и ученици над 16 години, както и за всички любители на киното със свободно време. Формулярът за кандидатстване може да намерите на сайта на "Cи Ви Ес - България", а срокът за подаването му е 12 февруари. 

Си Ви Ес – България е организация, чиято цел е да популяризира доброволчеството в България, като организира доброволчески инициативи и мотивира млади хора да се включват в подобни дейности. Идеи като международно сътрудничество и солидарност, социална справедливост и опазване на околната среда са жизненоважни за организацията. Тя е активна на национално и международно равнище от 1998 и е част от международната мрежа за доброволчески труд и мир - Ес Си Ай (SCI – Service Civil International). 

Най-важните дейности на Си Ви Ес - България са организирането на краткосрочни и дългосрочни международни доброволчески обмени (www.workcamps.info), обучения, семинари, дискусии в сферата на културата, екологията, изкуството, социалните дейности.

###
За повече информация:
Мирослава Попова - 0888 75 16 84
Сайт: www.cvs-bg.org
e-поща: sofiafilmfest@cvs-bg.org 

Обявата в сайта на CVS - ТУК

Свързани файлове