26
Jun
2020

#24SofiaIFF * SUMMER * Акцентите ДНЕС * 26.06.2020

#24SofiaIFF * #Summer >>> какво да гледате на 26 юни 2020 (петък)

„Кръвта на пеликана“ е една уникална германско-българска копродукция, която откри конкурсната програма „Хоризонти“ във Венеция през 2019 година!
Най-сетне ще имаме възможност да я видим и в България!

ПРЕМИЕРАТА на филма на режисьорката Катрин ГЕБЕ е от 20:30 часа #ДНЕС, в пространството Платформа А6 на НДК. „Кръвта на пеликана“ изследва мрачната страна на родителските грижи. Заглавието е заимствано от християнския образ на майката пеликан, която храни мъртвите си деца със собствената си кръв, за да ги съживи. Това е метафора на саможертвата в името на любовта и вярата. Главните роли във филма са поверени на ЗВЕЗДАТА на германското кино НИНА ХОС, както и на страхотните млади български актриси Катерина Липовска и Аделия Оклепо!
Не пропускайте премиерата на „КРЪВТА НА ПЕЛИКАНА“!

Билети >>> https://epaygo.bg/3541813295

* * *

От 18:00 часа в Дома на киното можете да гледате документалния шедьовър „Медена земя“, номиниран за награди ОСКАР в две категории (прецедент в историята на Американската киноакадемия!) -за най-добър документален и най-добър международен филм, дело на македонските режисьориТамара Котевска и Любомир Стефанов. Те са успели да уловят живота на хората в запустяло планинско село, отразен с толкова внимание и топлота, че зрителите сякаш заживяват във филмовата история. „Медена земя“ създава уникално чувство за истинност, изпълва душите с невероятни емоции и предизвиква размисли за човешката самота, доброта и преданост, за крехките взаимоотношения между човека и природата и смиреността пред съдбата, която ни е отредена...

Билети >>>https://bit.ly/3fY5NBC

* * *

От 20:30 часа в Дома на киното може да гледате канадския филм „Екзотика“. Творбата на режисьора Атом Егоян преплита няколко истории в клуб за стриптийз в Торонто, наречен „Екзотика“.
Собственик на клуба е Зоуи, която е наследила бизнеса от своята майка. След като Зоуи наема Ерик за диджей, между двамата започва сложна професионална и лична връзка. Постепенно връзките между отделните герои се разкриват на фона на издирването на изчезнал човек, завършило трагично….

Билети >>> https://bit.ly/3eDrIxF

* * *

Гледайте на територията на цяла България близо 90 фестивални филма ТУК >>> www.online.siff.bg

* * *
София Филм Фест се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община в партньорство с Министерство на културата,Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програма Творческа Европа MEDIA на ЕС,национални и чуждестранни културни институти, спонсори, партньори и приятели.

София Филм Фест е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.