27
Jun
2020

#24SofiaIFF * SUMMER * Акцентите ДНЕС * 27.06.2020

#24SofiaIFF * #Summer >>> какво да гледате на 27 юни 2020 (събота)


Време е за още една, много специална българска премиера!
Вторият пълнометражен филм на Светла Цоцоркова „Сестра“ ще се срещне за първи път с публиката в София #ДНЕС >>> начален час 20:30, мястото е Платформа А6 на НДК!
Световната премиера на „Сестра“ е на фестивала в Сан Себастиан, където е отличен с почетен диплом. 
Следват големите награди в Котбус и Скопие, награди от „Златната роза“, успешни участия по света. 
Филмът е купен за разпространение в Китай и Франция. Сценарият на „Сестра“ е дело на Светослав Овчаров и Светла Цоцоркова, които са и продуценти на филма. Оператор на филма е Веселин Христов. 
В главните роли – Светлана Янчева, Асен Блатечки, Моника Найденова и Елена Замяркова.
Филмът участва в международния конкурс на 24 София Филм Фест.
Билети >>>https://epaygo.bg/4114047550

* * *
Днес от 18:00 часа в Дома на киното може да гледате копродукцията на Великобритания и Нидерландия – „Брус Лий и престъпникът“ на режсьора Йост Вандебруг. Филмът участва в Документалния конкус и разказва за Нису, 
който живее със своята банда от приятели по улиците и парковете около Северната гара на Букурещ. Брус Лий е местна звезда, самопровъзгласил се за крал на подземния свят. 

Билети >>> https://bit.ly/2Zbvd85

* * *
От 20:30 часа в Дома на киното е класическият филм на канадския режисьор Атом Егоян „Примамливото отвъдно“, носител на многобройни фестивални отличия. 
Историята е за малка общност, потресена и разкъсана от противоречия след трагичен инцидент, при който загиват голяма част от децата в малко градче. В главните роли са сър Йън Холм, Кертън Банкс и Сара Поли.

Билети >>> https://bit.ly/2ZfyJ18

* * *
Гледайте на територията на цяла България близо 90 фестивални филма ОНЛАЙН ТУК >>> www.online.siff.bg

* * *
София Филм Фест се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община в партньорство  с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програма Творческа Европа MEDIA на ЕС, национални и чуждестранни културни институти, спонсори, партньори и приятели.

София Филм Фест е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.