30
Jun
2020

#24SofiaIFF * SUMMER * Акцентите ДНЕС * 30.06.2020

#24SofiaIFF * #Summer >>> какво да гледате на 30 юни 2020 (вторник)


Най-добрият музикален документален филм в Краков миналата година „Аврора“ може да бъде видян #ДНЕС в програмата на 24-ия София Филм Фест - Лято от 18.00 часа в Дома на киното.
Авторите му - Бенджамин Лангеланд и Стиан Сервос разказват за пътя към голямата сцена на норвежката изпълнителка и продуцент Аврора Аскнес - на 16 години тя вече е известна, напуска училище,
издава албум и заминава на световно турне. Дали Аврора ще успее да се противопостави на комерсиалните изисквания на музикалната индустрия, докато продуцира сама втория си албум и се опитва да намери своята идентичност като музикант и човек. Филмът е част от Международния документален конкурс!

Не пропускайте единствената прожекция на „Аврора“, само в Дома на киното в програмата на #24SofiaIFFSummer >> днес от 18:00 часа!

БИЛЕТИ >>> https://bit.ly/2NG4TOc

* * *

От 20:30 часа в Дома на киното е време за новото българско кино с втория пълнометражен игрален филм на Виктор Чучков – син „18% сиво“. Създаден по едноименния роман на Захари Карабашлиев, разказът проследява пътешествието на младия Захари от Лондон до Берлин, след като жена му го напуска, в което са замесени голямо количество случайно попаднал в него хашиш и пъстра галерия от колоритни персонажи.

В главните роли са Руши Видинлиев и Доля Гавански, но зрителите ще видят също и Самуел Финци, както и много чуждестранни актьори, сред които Бен Крос, ветеранът на британската театрална сцена Рон Кук, Борис ван Северен, Норман Боуман, Сузане Вюст и други. Продуцент е Борислав Чучков. „18% сиво“ участва в Международния конкурс на #24SofiaIFF.

БИЛЕТИ >>> https://bit.ly/3dIiOOi

* * *
Гледайте на територията на цяла България близо 90 фестивални филма

ОНЛАЙН ТУК >>> online.siff.bg

Днес ви представяме британския филм „Как да имитираш война“ на Рудолф Херцог - филмът, режисиран от сина на Вернер Херцог, може да бъде гледан само ОНЛАЙН.
„Война на войната“ е най-големият концерт за всички времена, който ще бъде наблюдаван от милиарди зрители. Гениалният пиар Кейт отговаря за рекламата. Тя работи заедно с Хари Хоуп – организатора на събитието, който се изживява като месия. Двамата трябва да превърнат „Война на войната“ в празник, а не в пропаганда. Но Хоуп не е просто егоцентричен маниак с месиански комплекс, а рокзвезда с непреклонен характер... Не пропускайте >>> само до 19 юли!

* * *

В нашата специална рубрика „Интервю без автограф“ >>> ОНЛАЙН <<<  може да проследите разговора с Барнабаш ТОТ за неговия филм „Тези, които останаха“ >>> в МРЕЖАТА ТУК.

Ако сте пропуснали разговора с братя ЧУЧКОВИ, посветен на „18% сиво“ в рубриката „Интервю без автограф“ >>> ОНЛАЙН <<< може го да проследите >>> в МРЕЖАТА ТУК.

* * *

София Филм Фест се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програма Творческа Европа MEDIA на ЕС, национални и чуждестранни културни институти, спонсори, партньори и приятели.

София Филм Фест е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.