28
Jun
2020

24SofiaIFF * SUMMER * Акцентите ДНЕС * 28.06.2020

#24SofiaIFF * #Summer >>> какво да гледате на 28 юни 2020 (неделя)

Един христоматиен и изключително интересен филм от документалната конкурсна програма на 24 София Филм Фест може да видите от 18:00 часа в Дома на киното - „Игра с вълните: изкуството на звука в киното“ на Мидж Костин.

В него участват фигури от историята на киното като Джордж Лукас, Франсис Форд Копола, Дейвид Линч, Анг Лий, Кристофър Нолан, Стивън Спилбърг, Робърт Редфорд, Ханс Цимер, Брад Бърд, които споделят своя опит в това своеобразно изследване на историята, творческите търсения и емоционалното въздействие на звука в киното. Откъсите от емблематични филми са съчетани с интервюта и с легендарни майстори на звуковия дизайн през годините.

Препоръчваме филма на всички, работещи със звук в българското кино.

БИЛЕТИ >>> https://bit.ly/3i4OiRY

* * *

От 20:30 часа в Дома на киното почитателите на новото българско кино ще могат да гледат специалната прожекция на най-новия филм на Анри Кулев „Имало една война“.
Историята проследява шестима българи, които вървят по пътищата на войната. Всеки от тях носи в себе си драматичен мотив за своето пътуване… В безпрецедентен поход четиридесетхилядна армия,
тичайки, преодолява разстоянието от 300 километра за по-малко от две денонощия, без пътища, железница и транспорт… и побеждава. Трима чуждестранни журналисти достигат фронта при Сливница, за да отразят сръбската победа, която всъщност се оказва… българска.
Един филм, посветен на епохалната Сръбско-българска война от 1885 година.

БИЛЕТИ >>>https://bit.ly/387o9xb

* * *
Гледайте на територията на цяла България близо 90 фестивални филма ОНЛАЙН ТУК >>> www.online.siff.bg

Днес ви представяме филма „Три сестри“ на турския майстор-режисьор Емин Алпер, който може да бъде гледан само ОНЛАЙН. Това е една поетична история за традициите, съхранявани през годините в отдалечените патриархални общности, за стремежа към свобода на три млади души, за желанието им да срещнат истинска любов и за семейните връзки, които са неразривна част от живота. Алпер е изкусен художник, който пренася публиката в друго време и сякаш в друг свят.
Не пропускайте шанса да се запознаете с неговите героини >>> само до 19 юли!

* * *

В нашата специална рубрика „Интервю без автограф“ >>> ОНЛАЙН <<< с начален час 19.30
може да проследите разговора с Виктор ЧУЧКОВ и Борислав ЧУЧКОВ за „18 % сиво“ >>> в МРЕЖАТА ТУК.

* * *

На вашето внимание интервюто с Анри Кулев от вчера, 27 юни, в рубриката
„Интервю без автограф“ >>> ОНЛАЙН <<< ТУК

* * *

София Филм Фест се организира от Арт Фест под патронажа на Столична община в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програма Творческа Европа MEDIA на ЕС, национални и чуждестранни културни институти, спонсори, партньори и приятели.

София Филм Фест е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г.