02
Jun
2020

Домът на киното представя в цяла България ДЕСЕТИЛЕТИЕ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО > 2010-2019 < ОНЛАЙН на NETERRA.TV+

ДЕСЕТИЛЕТИЕ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО – Домът на киното  представя В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

специална селекция от успешни български филми за периода 2010-2019 в онлайн платформата Neterra.TV+

ГЛЕДАЙ БЪЛГАРСКО КИНО,ПОДКРЕПИ ДОМА НА КИНОТО!

И за България, и за света, новото десетилетие започва с возвисяващо разкритие – киното е навсякъде и по всяко време. По тази причина Домът на киното, с подкрепата на Столична община, насочва поглед към обещаващия потенциал  на българското кино, опознавайки неговите постижения от последните десет години. Онлайн платформата NeterIra.TV+ се присъединява към инициативата и предоставя пространството си, за да направи достъпа до нея максимално лесен и приятен.

Стотици международни награди, разпространение по цял свят, признание и на родната публика –  българското кино е в очевиден възход. Какъв по-подходящ момент от това да насочим вниманието си към процесите и тенденциите в него, да се припознаем и да се срещнем със собствените си истории на големия малък екран.

Затаяваме дъх за проекта „Десетилетие на българското кино“, който ще ни  срещне с някои от най-интересните съвременни български кинотворци и техните запомнящи се продукции. Предстоят ни вълнуващи разговори, в които ще можете да вземете  участие и да зададете всички свои въпроси на любимите си режисьори. Проектът бе анонсиран с няколко заглавия в програмата на 24-тия София Филм Фест и е доразвит от селекцията на Дома на киното.

Програмата от значими за второто десетилетие на 21-ви век български филма ще бъде в платформата Neterra.TV+ от 8 юни. 

От комфорта на дома си ще можете да видите 20 подбрани заглавия, покорили както българската публика, така и световните кинофестивали. В специалната поредица „Говори с киното“ ще можете да се включите на живо в онлайн разговори с авторите на филмите, които ще дискутират ключови теми около творческия процес, световните филмови процеси и, разбира се, пътищата пред българското кино.

На вниманието на публиката предлагаме два пакета по 10 филма, всеки с цена 20 лева.

КОЛЕКЦИЯ 1 включва филмите „Подслон“, „Мисия Лондон“, „Лов на дребни хищници“, „Зад кадър“, „Аве“, „Кецове“, „Love.net“, „Лора от сутрин до вечер“, „Миграцията на паламуда“ и „Съдилището“.

КОЛЕКЦИЯ 2 включва филмите „Потъването на Созопол“, „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син“, „С лице надолу“, „Каръци“, „Безбог“, „Слава“,  „3/4“, „Лили Рибката“, „Възвишение“ и „Ага“.

С участието в проекта „Десетилетие на българското кино“ Neterra.TV+ подкрепя адаптирането на Дома на киното и авторите на новото българско кино в условията на извънредна епидемична обстановка. След като бе затворен два месеца и половина, любимият на поколения столичани киносалон отново работи, макар и с ограничен капацитет. Онлайн проектът „Десетилетие на българското кино“ дава възможност на киноманите В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ да бъдат в своя виртуален Дом на киното.

Не пропускайте възможността да преоткриете българското кино 
и да се срещнете с неговите автори! 

20 филма ОНЛАЙН на Neterra.TV+ от 8 юни! 

Дори и вкъщи си в Дома на киното!

„Десетилетие на българското кино 2010-2019 онлайн“ се реализира с подкрепата на Столична община по инициативата „Солидарност в културата”.

#Солидарност_В_Културата