Режисьор - Корина Авраамиду, Кириакос Тофаридес
Сценарий - Корина Авраамиду, Кириакос Тофаридес
Оператор - Софронис Софрониу
Музика - Димитрис Захариу
С участието на - Стефани Атала, Рита Хайек, Антреас Целепос, Маргарита Захариу, Прокопис Агатоклеус
Продуцент - Андрос Ахилеос
Продукция - A.B. Seahorse Films

Абдала, арабски мюсюлманин и строителен инженер, трябва да се пребори със собствената си отговорност за срутването на сграда, което причинява смъртта на седем души. След като се радикализират, Иман и Лейла са изпратени в Кипър с тайна мисия. Мишел, самотна тийнейджърка, се влюбва в Ангелос, властен млад мъж с расистки убеждения. Трите истории, във всяка от които участват герои, чиито действия бележат разликата между живота и смъртта, се определят от тяхното търсене на изкупление.

КОРИНА АВРААМИДУ

Родената в Кипър Корина Авраамиду изучава филмова и театрална режисура в Лондон и Ню Йорк. Дебютният ѝ филм Последното завръщане печели няколко фестивални награди. Иман е вторият ѝ пълнометражен филм. Сценарият на филма е носител на наградата за най-добър сценарий за пълнометражен филм на конкурса на гръцките сценаристи през 2018 г.


ФИЛМОГРАФИЯ 
2008 Последното завръщане (The Last Homecoming)
2022 Иман (Iman)


Кириакос Тофаридес е завършил театрална и филмова режисура в Националната академия за театрално и филмово изкуство в България. Първият му пълнометражен филм е Блок 12, на който е продуцент и режисьор. Филмът е носител на Специалната награда на журито на Международния фестивал „Кипърски филмови дни“ и е селектиран за Европейските филмови награди през 2013 г. Иман е вторият му пълнометражен филм.


ФИЛМОГРАФИЯ
2013 Блок 12 (Block 12)
2022 Иман (Iman)

Програма

  • 23.03.2023
    КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „G8“ - 18.15 часа
  • 22.03.2023
    КИНО "ОДЕОН" - 18.00 часа