Режисьор - Огньен Главонич
Сценарий - Огньен Главонич
Оператор - Татяна Крстевски
Музика - Яков Мунижаба, Жил Бенардо
В ролите - Игор Бенчина, Иван Лучев, Леон Лучев, Павле Чемерикич, Тамара Крцунович
Продуценти - Огньен Главонич, Софи Ербс, Стефан Иванчич, Драгана Йовович
Продукция - Non-Aligned Films

Влада работи като шофьор на камион по време на бомбардировките на НАТО в Сърбия през 1999 г. Натоварен със задачата да пренесе тайнствен товар от Косово до Белград, той трябва да кара през непозната територия в една страна, белязана от войната. Влада знае, че когато изпълни тази задача, трябва да се прибере у дома и да се изправи пред последствията от действията си.

„Филмът е базиран на личните ми спомени. Бях на 14 години, когато започнаха бомбардировките, а след седмица това стана нашето ежедневие. Страх те е до момента, в който не осъзнаеш, че няма какво да направиш. Въпреки че цялата държава беше бомбардирана от НАТО, в Косово сръбските военни се биеха с албанските сепаратисти и заради това цивилните жертви бяха ужасяващо много. Исках хората да разберат какво е чувството в задния ти двор да се води война и да усетят всеобхватната опасност, която е наоколо и винаги дебне зад ъгъла.“
Огньен Главонич

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

Кан '18 – Част от секцията Director's Fortnight Хайфа '18 – Награда „Федеора“ за най-добър чуждоезичен филм Любляна '18 – Специален диплом Сараево '18 – „Сърцето на Сараево“ за най-добър актьор (Леон Лучев)

Програма

  • 13.03.2019
    КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ” - 14.30 часа
  • 15.03.2019
    КИНО "ОДЕОН" - 20.30 часа
  • 25.03.2019
    КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР “G8” - 20.45 часа