Режисьор - Хулио Медем
Сценарий - Хулио Медем
Оператор - Кико де ла Рика
Музика - Алберто Иглесиас
В ролите - Пенелопе Крус, Николас де Висенте, Силвия Абаскал, Алекс Брендемюл, Елена Каранса, Луис Тосар
Продуценти - Пенелопе Крус, Хулио Медем, Алваро Лонгория
Продукция - Backup Media, Ma Ma Películas AIE, Morena Films, Movistar+, TVE
Изключително вдъхновяваща мелодрама за живота, смъртта, романтиката и майчинството. Това е най-новият филм на испанеца Хулио Медем с участието на Пенелопе Крус като жена, чиято воля и безкрайни възможности да обича я водят и през трагедиите, и през чудесата на живота.
Докато сърцето ѝ все още страда заради решението на съпруга ѝ да прекара лятото в Мадрид заедно с младата си любовница, Магда (Крус) разбира, че има рак на гърдата. Внимателният доктор (Алекс Брендемюл) дава надежди за оцеляването ѝ, но Магда трябва да премине през болезнено лечение и мастектомия. В деня, в който разбира за диагнозата си, тя отива да гледа футболния мач на сина си. Именно там среща Артуро (Луис Тосар) – скаут на легендарния отбор Реал Мадрид. Артуро получава обаждане с ужасна новина: жена му и дъщеря му са претърпели инцидент. Артуро припада, а Магда го закарва в болницата, където съпругата му лежи в кома. Тези приличащи си житейски катастрофи пораждат много специална връзка между Магда и Артуро, която ще се запази, независимо от завоите, по които ще поеме животът им.

Както видяхме от филмите му Сексът и Лусия и Любовниците от полярния кръг, Медем е безстрашен режисьор. Ма Ма е блестящ пример за желанието му да подхваща смели теми и силни емоции в преследването на едно еуфорично кино. Намерил е отличен партньор в лицето на Крус, която е и един от продуцентите на филма. 
 
Камерън Бейли, МФФ Торонто

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

ToroТоронто ’15 – програма „Специално представяне”