В ГОРАТА
Хърватия, 2020, 17 мин, цветен
Режисьор: Сара Гръгурич

Сара и Филип заминават за Горски Котар по време на пандемията. Саша най-после намира време, за да осъзнае как се чувства.

ВСИЧКО, КОЕТО ПРЕДСТОИ
Хърватия, 2021, 24 мин, цветен

Режисьор: Мате Угрин

Бранка е млада болногледачка, която се мести на остров, за да се грижи за възрастна жена. След края на суровата зима, когато работата ѝ е приключила, Бранка решава да остане на острова за летния сезон. Тя си намира работа в сферата на туризма, но заплащането е мизерно, а работата – изтощителна. Оказва се, че това е само временно решение.

ГОЛЕМИТЕ ОТПАДЪЦИ
Хърватия, 2021, 12 мин, цветен

Режисьор: Андрия Томич

 
Големите отпадъци се състоят от предмети и вещи, които не са подходящи за събиране като смесени битови отпадъци поради размера или състава си. Ако се изхвърлят безотговорно в природата или на незаконни сметища, разходите за тяхното отстраняване се заплащат от всички. 

РАКЕТИ
Хърватия, 2021, 20 мин, цветен

Режисьор: Саша Пощич, Павле Кочаньер


Въздухът е нажежен. В кръвта се надига топлина. Перо се задъхва и е принуден да вземе съдбоносно решение. Ще може ли да полети?

САМА
Хърватия, 2021, 20 мин, цветен
Режисьор:Борна Зидарич 

Когато някой влиза с взлом в студентската ѝ квартира, Лена моли баща си да я посети. Той все отлага, докато страховете ѝ постепенно я притискат до стената.

Програма

  • 20.03.2022
    ДОМ НА КИНОТО - 15.15 часа