Режисьор - Ерик Беснар
Сценарий - Ерик Беснар, Никола Букриеф
Оператор - Жан-Мари Дрежу
Музика - Кристоф Жюлиен
В ролите - Грегори Гадебоа, Изабел Каре, Бенжамен Лаверн, Гийом дьо Тонкедек, Кристиан Буйет
Продуценти - Филип Боефар, Кристоф Росиньон
Продукция - Nord-Ouest Films
През 1789 г. във Франция, непосредствено преди Революцията, гастрономията е изцяло във владение на аристократите. Престижът на всеки благороднически дом зависи изцяло от качеството и репутацията на неговата трапеза. Когато талантливият, но горделив готвач Мансерон сервира неодобрено ястие, създадено от самия него, на вечеря, организирана от егоцентричния херцог Шамфор, последствията са жестоки и той незабавно е уволнен.
Нараненият Мансерон се заклева в страстта си и се оттегля със сина си в местната гостилница, посещавана рядко от пътници, където обичайното ястие е зеленчукова супа. Пристигането на загадъчна жена, която предлага да заплати, за да стане негов ученик, слага началото на една забавна история за разпалена страст, обучение, отмъщение... и създаването на първия ресторант във Франция.

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

Сезар ’22 – Номинации за най-добър художник, най-добри костюми

Програма

  • 23.03.2022
    КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „G8“ - 18.15 часа
  • 12.03.2022
    ЕВРО СИНЕМА - 17.00 часа
  • 24.03.2022
    ДОМ НА КИНОТО - 20.30 часа
  • 29.03.2022
    СИНЕ ГРАНД - 19.30 часа
  • 31.03.2022
    КИНО „ВЛАЙКОВА“ - 20.00 часа
  • 30.03.2022
    КИНО "ОДЕОН" - 18.00 часа
  • 11.03.2022
    ФРЕНСКИ ИНСТИТУТ – КИНО „СЛАВЕЙКОВ“ - 19.00 часа