Сценарий - Корнел Мундруцо, Виктория Петрани, Ката Вебер
Оператор - Марсел Рев
Музика - Ашер Голдшмид
В ролите - Жофия Пшота, Шандор Жотер, Саболч Туроци, Лили Монори, Ласло Галфи, Лили Хорват
Продуценти - Естер Дьорфаш, Виктория Петрани
Продукция - Proton Cinema, Pola Pandora Filmproduktions, Filmpartners, The Chimney Pot, Hungarian National Film Fund, ZDF/Arte
В подкрепа на чистото родословие на кучетата нов закон въвежда тежък данък на смесените породи. Собствениците започват да изоставят кучетата си и скоро приютите се препълват. 13-годишната Лили прави всичко възможно, за да защити своя любимец Хаген, но в крайна сметка баща й го изгонва на улицата. Хаген и симпатичната му господарка отчаяно се търсят един друг, докато един ден Лили губи надежда. Опитвайки се да оцелее, бездомният Хаген разбира, че не всеки човек е най-добрият приятел на кучето. Той се присъединява към банда улични псета, но бързо е заловен и изпратен в кучкарник. Почти изгубили надежда, кучетата ще се възползват от единствения шанс да избягат и да въстанат срещу човечеството. Отмъщението ще е безмилостно. Лили е единствената, която може да спре неочакваната война между човека и кучето.

„В Белият бог мелодрамата се преплита с елементи на приключение и на филм за отмъщение. Исках да покажа, че хората и животните споделят една вселена. Единственият начин да се помирим е да се поставим на мястото на другия вид.” 
 
Корнел Мундруцо

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

Кан ’14 – Награда „Особен поглед” (Корнел Мундруцо) и „Palm Dog” Гент ’14 – Номинация за Голямата награда Хамбург ’14 – Номинация за наградата „Арт кино”

Програма

  • 22.03.2019
    ДОМ НА КИНОТО - 14.00 часа
  • 27.03.2019
    КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР СУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ - 17.45 часа