Режисьор - Емре Каиш
Сценарий - Емре Каиш
Оператор - Ник Кук
В ролите - Угур Полат, Ипек Тюрктан, Тансу Бичер, Сеитхан Йоздемир, Еге Айдан, Нури Гьокашан
Продуцент - Олена Йершова
Продукция - Tato Film
Фикрет е меланхоличен разведен мъж, който води самотен живот. От 22 години той е отдаден на работата си като директор на най-стария зоопарк в Турция в богатата на история, но мрачна столица Анкара.
Както навсякъде в страната, институцията е в процес на приватизация, но пред нея има едно препятствие: най-старият ѝ обитател, анадолският леопард – местен застрашен вид, който е защитен от закона. Въпреки че отвътре кипи, Фикрет сдържа растящото си недоволство от радикалните консервативни реформи.
В навечерието на Нова година, пиян и отегчен, той посещава леопарда, но скоро разбира, че старият му приятел е умрял. Решени да скрият неудобната истина, Фикрет и астистентката му Гамзе решават да инсценират бягството на леопарда. Това поставя началото на поредица от абсурдни събития, които неизбежно превръщат последвалия опит за залавяне в лудо приключение, но същевременно пробуждат и отдавна забравения идеализъм на Фикрет.

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

Торонто ’21 – Секция „Откритие“: награда на ФИПРЕССИ Анкара ’21 – Национален конкурс: най-добър филм, най-добър оператор, най-добър актьор, най-добра актриса

Програма

  • 18.03.2022
    КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „G8“ - 18.30 часа
  • 17.03.2022
    КИНО "ОДЕОН" - 18.00 часа