SFF Новини

20Feb2019
Face-3.jpg

Носителят на „Сребърна мечка“ 2018 – „ЛИЦЕ“ на Малгожата Шумовска и номинираният за наградата в Седмицата на критиката в Кан „ФУГА“ на Агнешка Смочинска са акценти във „Фокус Полша“ на 23-тия София Филм Фест

Представянето на „Лице“ и „Фуга“ е включено в специалния „Фокус Полша“ на 23-тия София Филм Фест, реализиран в партньорство с Полския институт в София!

18Feb2019
Fortunate-Man-A-1.jpg

Легендата БИЛЕ АУГУСТ с Наградата „ФИПРЕССИ Платиниум 90“ в София

Знаменитият режисьор ще представи лично пред зрителите на 23-тия София Филм Фест най-новия си филм „Щастливеца Пер“ по романа на датския нобелов лауреат Хенрик Понтопидан, издаден на български език от издателство „Персей“.

13Feb2019
House-That-Jack-Built-The-7.jpg

„КЪЩАТА, КОЯТО ДЖАК ПОСТРОИ“ на Ларс фон Триер на 23-тия София Филм Фест

След разнопосочните реакции, последвали премиерата в Кан, които едва ли изненадаха почитателите на изкуството на талантливия провокатор в киното, най-новият филм на датчанина Ларс фон ТРИЕР е на път и към българските фенове.

11Feb2019
Her-Job-4.jpg

Дванадесет филма ще се борят за наградата на „ДОМЕЙН БОЙАР“ в Балканския конкурс на 23-тия София Филм Фест

Балканският конкурс на София Филм Фест по традиция включва едни от най-успешните филми, произведени в региона през последната година. И през 2019 имаме удоволствието да споделим с публиката балканско кино от класа, представено от неговите автори.

06Feb2019
01.jpg

„Тайният живот на Вера” на Тонислав Христов и „Дворците на народа“ на Мисирков и Богданов влизат в Документалния конкурс на 23-тия София Филм Фест

Филмът та Тонислав Христов ще се включи в надпреварата след участието си в конкурсната програма на СЪНДАНС и след европейска премиера на БЕРЛИНАЛЕ, което започва на 7 февруари

04Feb2019
712x424_270x5_SIFF_banner_1028x430_EN-01.png

Ясни са повечето филми, които ще се борят за голямата награда в Международния конкурс на 23-тия София Филм Фест – два от тях са български

„Снимка с Юки“ на Лъчезар Аврамов и „Прасето“ на Драгомир Шолев са българските заглавия, които влизат в международната надпревара за Голямата награда „София – Град на киното“, осигурена от Столична община, която ще се връчи на 16 март във вечерта на Церемонията по награждаването на 23-тия София Филм Фест.

31Jan2019
Dobrovolci_poster.jpg

Си Ви Ес – България и София Филм Фест търсят доброволци за 23-тото издание на международния филмов фестивал

За десета поредна година доброволческата организацията Си Ви Ес - България (www.cvs-bg.org) набира доброволци, които да помагат при провеждането на Международния фестивал София Филм Фест.

29Jan2019
Chuvstvo-za-neponosimost_3.jpg

С „Чувство за непоносимост“ отбелязваме 90-годишнината от рождението на ГЕОРГИ МАРКОВ в програмата на София Филм Фест на 27 февруари 2019

В навечерието на 1 март 2019, когато се навършват 90-години от рождението на писателя Георги Марков, Домът на киното ще очаква почитателите на документалното кино за среща с филма на режисьорката Боя Харизанова „Чувство за непоносимост“

25Jan2019
Border-3.jpg

„ГРАНИЦА“ с голямата награда на „Особен поглед“ от Кан и представеният с овации на Берлинале 2018 „ТРАНЗИТ“ – в програмата на София Филм Фест през март

Шведско-датският романтичен фентъзи трилър „ГРАНИЦА” на Али Абаси обиколи над 30 фестивала след премиерата си в Кан, където взе голямата награда в конкурсната програма „Особен поглед”, а преди няколко дни получи признание и от Американската киноакадемия с номинация за „Оскар” за грим и прически. * Представен премиерно в програмата на Берлинале 2018, най-новият филм на германския режисьор Кристиан Пецолд „ТРАНЗИТ“ е кинематографично изследване на неимоверните усилия, които се изискват от обикновените хора по време на война, за да оцелеят, но и да вземат правилни решения за постъпките си.

22Jan2019
Pawel-Pawlikowski.jpg

Носителят на ОСКАР Павел Павликовски - специален гост на 23-тия София Филм Фест с най-добрия европейски филм на 2018 „СТУДЕНА ВОЙНА“!

Филмът, награден с пет отличия на Европейската филмова академия, между които най-добър европейски филм, най-добри актриса, сценарий и режисура, е сред 9-те претендента за чуждоезичен Оскар и ще бъде специален акцент в програмата на фестивала

21Jan2019
Poster-IRINA-Bg.jpg

Пълнометражният дебют на Надежда Косева „ИРИНА“ с премиера на 23-ия София Филм Фест

След като спечели 9 престижни отличия на международни и национални кинофестивали, дебютният пълнометражен филм на Надежда Косева „ИРИНА” ще има своята дългоочаквана премиерна прожекция и в София.

13Jan2019
A-Picture-with-Yuki-1-_sm.JPG

„Снимка с Юки” – с премиерна прожекция на 23-тия София Филм Фест

Режисьорският дебют на Лъчезар Аврамов ще участва в международния конкурс на фестивала. Филмът е създаден по едноименния разказ от сборника на Мирослав Пенков „На Изток от Запада”, излязъл през 2011 година първоначално в Съединените щати. Сценаристи са Димитър Стоянович и Лъчезар Аврамов, а продуценти - „Чучков брадърс”, с подкрепата на ИА „Национален филмов център“ и БНТ. „Снимка с Юки” е и първата българска копродукция с Япония, в лицето на Wa Entertainment.

12Jan2019
Berlinale_Generation.jpg

“Тайният живот на Вера” на Тонислав Христов с европейска премиера в Берлинале

Представен като проект на София Мийтингс, най-новият филм на режисьора Тонислав Христов “Тайният живот на Вера” (“The Magic Life of V”), ще има своята европейска премиера в рамките на БЕРЛИНАЛЕ през февруари 2019 година.

11Jan2019
Capernaum-9-_sm.jpg

„КАПЕРНАУМ“ на ливанката Надин Лабаки, носител на Наградата на журито в Кан, в програмата на 23-тия София Филм Фест

Четвъртият режисьорски проект на Надин Лабаки беше удостоен в Кан 2018 със специалната награда за социална отговорност, с приза на Екуменическото жури и с престижната Награда на журито.

09Jan2019
TWPT-still-2-MAIN_sm.jpg

„ДИВАТА КРУША“ на Нури Билге Джейлан ще закрие официалната програма на 23-тия София Филм Фест

Осмият пълнометражен филм на Нури Билге Джейлан – „Дивата круша“, копродукция между Турция, Франция, Германия, България (РФФ Интернешънъл), Босна и Херцеговина, Македония и Швеция, беше представен премиерно в основния конкурс на Кан през 2018 година и бе приет изключително топло от публиката и критиката. Международната преса е единодушна във възторга си от „хипнотизиращата фуга“, изградена от „удивително всеобхватния разказ, в който са преплетени философия, религиозни традиции и етични норми“ (Джей Уайзбърг, Variety).

20Dec2018
walking_on_water_color_web.jpg

„ДА ХОДИШ ПО ВОДА“ на Андрей Паунов открива 23-тия София Филм Фест на 7 март 2019 в Зала 1 на НДК!

С безпрецедентна интимност и достъп до Христо Явашев - Кристо и неговия екип, филмът проследява процеса по реализирането на един от най-мащабните арт проекти създавани някога.

02Nov2018
Agora_2018_photo.jpg

Проектът от София Мийтингс „BEGGAR“ ще бъде представен във форума за копродукции „CROSSROADS“ на филмовия фестивал в Солун

В програмата на форума за копродукции „CROSSROADS“ (7-10 ноември) ще бъдат представени 15 проекта - сред тях е и проектът от София Мийтингс „BEGGAR“ с режисьор Надежда Косева и продуцент Владимир Андреев (БъРъ Филм)

showing more

Този сайт използва бисквитки. Ако продължите с Вашето посещението в този сайт, Вие се съгласявате с нашата политика за поверителност.

Политика за поверителност